Садовий заветував виділення землі під будівництво житла на Садовій

09 Листопада 2021

Приблизне розташування ділянки

Міський голова Львова Андрій Садовий зупинив ухвалу про виділення ТОВ «Спецбудмонтажпроект» земельної ділянки на вул. Садовій 2-а під будівництво житла.

42 депутати Львівської міської ради проголосували за цю ухвалу під час сідання сесії 4 листопада.  На землі «Спецбудмонтажпроект» володіє нежитловими будівлями. Компанії планували передати в оренду 0,3115 га для будівництва будівлі змішаного використання із житловими одиницями у верхніх поверхах.

Тепер, аби компанія отримала цю ділянку для будівництва, депутати мають подолати вето на наступному пленарному засіданні.

Нагадаємо, до проєкту ухвали щодо передачі ділянки були зауваження. Наприклад, начальник управління земельних ресурсів міськради Сергій Коровайник відмітив, що це нове житлове будівництво. Таке ж зауваження в заступника міського голови з містобудування Любомира Зубача. А Гелена Пайонкевич,‒ директорка юридичного департаменту, звернула увагу на дані генплану та зонінгу на цій території.

Як з’ясували «Наші гроші. Львів», ця територія належить до зони промислових підприємств, а за зонінгом – до  торгівельної зони, де можна розміщувати ринки, магазини та торговельні центри. Згідно з цими документами, будівництва житла тут не можливе, тому в інформаційній записці посилаються на зміни до детального плану території.

Детальний план території затвердили ще у 2014 році. Але в 2017 році виконком Львівської міськради своїм рішенням вніс до нього зміни – замінив вказану торгівельну зону Г-6 та сусідню КС-5 на Г-2, де в допустимих видах забудови можливі такі змішані будівлі.

Водночас вносити зміни до зонування можуть лише депутати, а не виконком, тому часто такі ДПТ в судах визнають протиправними.

ТОВ «Спецбудмонтажпроект» зареєстроване у Пустомитах, а його власниками є Роман Кулиняк, Оксана Балабух та Петро Березюк.

Інші ухвали, зупинені Андрієм Садовим:

  1. Про затвердження гр. Івашкевичу В. П. проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та передачу земельної ділянки на вул. Стрийській, 320-а.
  2. Про продовження ФОП Кликоцькій Н. М. терміну оренди земельної ділянки на вул. Княгині Ольги, 69-в.
  3. Про надання ТзОВ «Захід авто сервіс» дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Зеленій, 269-а.
  4. Про надання гр. Стельмаху О. П. дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Ярослава Мудрого, 11.
  5. Про надання обслуговуючому кооперативу «Автогаражний кооператив «Чайка» дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. І. Виговського, 13-а.