Мукачівська міськрада закупила обіцяні самокати та велосипеди для вакцинованих у соратника мера

08 Листопада 2021

Рекламна кампанія акціїю Скрін "Закарпаття онлдайн"

Виконавчий комітет Мукачівської міської ради замовив перші призи для мешканців громади в межах акції «Вакцинуйся. Збережи життя». Загалом для цього розіграшу мають закупити 15 велосипедів, електросамокатів, телевізорів та автомобіль Renault Duster.

На закупівлю призів в кінці вересня виділили 1,2 млн грн в рамках Програми сприяння запобігання та ефективній протидії гострій респіраторній хворобі COVID-19. У такий спосіб міська рада хоче заохотити вакцинуватися мешканців Мукачівської громади. Акція «Вакцинуйся. Збережи життя» розпочалася 1 жовтня і триватиме до 15 грудня цього року.

На сьогодні виконком Мукачівської міської ради вже замовив електросамокати та велосипеди.

Перша закупівля обійшлася Мукачівській міській раді в 172 тис. грн. Учасники акції отримають чорні електросамокати Forte TT-EL-H858, які коштують по 11,5 тис. грн. Транспорт може розганятися до 25 км/год, має потужний двигун 350 Вт, переднє/заднє світло та рефлектор. В інтернет-магазинах, наприклад «Rozetka» та «Автогешик», такі електросамокати продають від 12 тис. грн.

Мукачівська міська рада подарує 15 електросамокатів Forte. Фото: Rozetka

А от велосипеди замовили дешевше – загалом на 149,5 тис. грн, тобто – по 9,9 тис. грн за штуку. Мукачівська міська рада отримає моделі Ardis МТВ AL «Tucan» 2021 року випуску. При цьому 13 з них будуть червоного кольору, а два – помаранчевого. В інтернатах-магазинах, як-от «Sportinside» та «Motolux», такі велосипеди коштують від 11-12 тис. грн.

Та 15 велосипедів Ardis Фото: activebike

Обидва договори підписали з ТОВ «АМВ Техніка». Компанія зареєстрована в Мукачево та спеціалізується на оптовій торгівлі. Більшою часткою фірми, 97% володіє Віктор Петричко, решта підприємства належить Володимиру Юричкові.

Петричко на місцевих виробах в жовтні 2020 року балотувався до Мукачівської міської ради від партії чинного мера Мукачева «Команда Андрія Балоги», однак не пройшов.

На телевізори Мукачівська міськрада готова витратити 195 тис. грн, тобто – по 13 тис. грн за одиницю. Виконком хоче купити техніку діагоналлю 43 дюйми, роздільною здатністю 1920х1080, телевізор має підтримувати Smart TV. Поки що міська рада перевіряє документацію найдешевшої учасниці, підприємиці Катерини Федотової.

Щодо найдорожчого призу, обіцяного автомобіля Renault Duster − міська рада ще не підписала договору про його закупівлю. Натомість опублікувала намір укласти угоду з ТОВ «Авто Акорд». Компанія запропонувало автомобіль базової комплектації за 404 тис. грн 2021 року.

Перший розіграш в межах акції «Вакцинуйся. Збережи життя» відбудеться 19 листопада, коли розіграють велосипеди, електросамокати та телевізори. А під час другого розіграшу 15 грудня визначить, хто отримає найдорожчий приз – автомобіль Renault Duster.

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк в рамках проєкту «Виробництво та популяризація журналістських розслідувань у Західній Україні». Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк.