- NGL.media - https://ngl.media -

ЛКП «Лев» заплатить 180 тисяч за дослідження впливу крематорію для тварин на довкілля

03.11.2021 @ 09:30 в Новини

Львівське комунальне підприємство «Лев» замовило [1] звіт з оцінки впливу на довкілля для будівництва крематорію для тварин. Договір на 180 тис. грн підписали з ТОВ «Екоземля».

Йдеться про запуск крематорію для тварин та медичних відходів на території ЛКП «Лев», що на вул. Промисловій, 56. Саму кремаційну піч підприємство замовило [2] ще в грудні 2018 року за 996 тис. грн в ТОВ «Науково-технічний центр «Флеш-Р». Вона розрахована на разове завантаження камери до 300 кг, з максимальною температурою спалювання − 1200 градусів Цельсія. Тоді в комунальному підприємстві обіцяли [3], що скористатися послугою можна буде вже з наступного року, однак запуск крематорію затягнувся.

Тепер ж для його реалізації потрібен такий документ як оцінка впливу на довкілля (далі – ОВД). Спеціалісти мають визначити, які наслідки матиме діяльність крематорію. Брати участь в обговоренні ОВД можуть також мешканці міста. А кінцевий варіант документу комунальне підприємство отримає в квітні 2022 року.

Спочатку крематорій мали збудувати на ділянці вул. Тараса Шевченка, 366 а, закріпленій за ЛКП «Лев», однак через пандемію вирішили [4] зекономити кошти. На запланованій ділянці воно обійшлося б в 4 млн грн, а на території самого комунального підприємства – 1 млн грн. Це буде перший центр спалювання у Львові. Наразі ж ЛКП «Лев» здає рештки тварин на «Укрветсанзавод» до міста Жовква, що неподалік Львова.

Про розробника

Київська компанія «Екоземля» зареєстрована в січні 2020 року. Її власником є 24-річний мешканець Кіровоградської області Віталій Севрук. Спочатку основною спеціалізацією компанії було видобування піску, гравію, глин і каоліну. Однак в березні цього року її змінили на діяльність у сфері інжинірингу, геології та геодезії.

Щоб підтвердити свій аналогічний досвід, фірма «Екоземля» подала два договори по 100 тис. грн на розробку звітів з оцінки впливу на довкілля для дорожніх компаній.

Екологом в «Екоземля» за цивільно-правовим договором працює мешканець Рівненської області Ілля Тарахкало. Його компанія ТОВ «Еспо-Консалтинг» раніше розробляла звіти з оцінки впливу на довкілля для українських лісгоспів.

Це – друге державне замовлення для компанії «Екоземля» з моменту її створення. Першу угоду на 47,5 тис. грн з розробки документів вона уклала [5] також з ЛКП «Лев» у вересні цього року.

Про тендер

На торгах від ЛКП «Лев» компанія «Екоземля» змагалася з чотирма компаніями. Лише дві з них під час аукціону знизили свої пропозиції. Найдешевше зі всіх запропонувало ТОВ «Компанія «Центр ЛТД» − 90 тис. грн за свої послуги. Однак її, як і всіх інших дешевших учасників, відхилили через недоліки в документації. І в результаті уклали угоду з фірмою «Екоземля», яка запропонувала найдорожчі 180 тис. грн за розробку ОВД.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/11/03/lkp-lev-zaplatyt-180-tysyach-za-doslidzhennya-vplyvu-krematoriyu-dlya-tvaryn-na-dovkillya/

URLs in this post:

[1] замовило: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-09-17-011355-b

[2] замовило: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-11-01-000623-a

[3] обіцяли: https://lkplev.com/ua/post/se-odnoi-cili-dosagnuto-lkp-lev-otrimav-kremator-dla-tvarin

[4] вирішили: https://lvivrada.gov.ua/novyny/item/8865-u-lyvovi-oblashtuyuty-dva-vygulyni-maydanchyky-dlya-tvaryn,-a-takozh-sporudyaty-centr-kremaciji-tvaryn

[5] уклала: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-09-28-009392-b

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.