- NGL.media - https://ngl.media -

Прокуратурі відмовили в оскарженні будівництва депутатів Львівської міськради

02.11.2021 @ 08:30 в Львів,Новини

Галицька окружна прокуратура Львова не змогла скасувати ухвали про повернення позову щодо будівництва на вул. Кульпарківській, 96 у Львові. Тут зводять житловий комплекс депутати Львівської міської ради від «Європейської солідарності» Назарій Бербека та Остап Доскіч.

Джерело: постанова [1], опублікована 25 жовтня 2021 року.

Йдеться про другу чергу ЖК «Safe Town», яку виконком затвердив у лютому цього року. Компаніям ТОВ «Тібет» та ТОВ «Львівська інвестиційна компанія» дозволили збудувати будівлю на дві частини висотою 24,1 та 33,8 метр. Тоді редакція «Наші гроші. Львів» написала [2] про те, що це будівництво суперечить генеральному планові міста та зонінгу. Про жодне житло на цій території у основних містобудівних документах не йдеться.

Візуалізація житлового комплексу “Safe Town” на вул. Кульпарківській, 96 (зі сайту забудовника)

З цієї ж причини прокуратура хотіла скасувати містобудівні умови та обмеження на другу частину комплексу. Однак в липні цього року суддя Львівського окружного адміністративного суду Ірена Гулкевич повернула [3] позов як необґрунтований. На її думку, судитися про будівництво повинна насамперед Державна інспекція архітектури та містобудування України (далі – ДІАМ).

Галицька окружна прокуратура не погодилася з цим рішення і подала апеляційну скаргу. Прокурори зазначили, що у Львові немає територіального органу ДІАМ, який би перевіряв будівництво та рішення виконавчого комітету Львівської міської ради. Зважаючи на це, прокуратура надіслала лист ДІАМ України про порушення в будівництві, однак жодної реакції з її сторони не отримала. Це, на її думку, свідчить про бездіяльність інспекції архітектури та містобудування.

Однак колегія суддів Восьмого апеляційного суду Василь Гуляк, Роман Коваль та Любомир Гудим загалом підтримали рішення першої інстанції. Вони погодилися, що прокуратура не мала достатніх правових підстав судитися з приводу цього будівництва.

Про забудовників

Житловий комплекс на вул. Кульпарківській, 96 будують дві компанії – ТОВ «Львівська інвестиційна компанія» та ТОВ «Тібет». Перша зводить будинки під маркою «Нова оселя». Її співвласником є депутат Львівської міської ради від «ЄС» Назарій Бербека, ще частина фірми належить Тарасу Дідику та Олександру Потернаку.

Власниками іншого підприємства «Тібет» є Юрій Доскіч та Остап Доскіч, останній з яких – депутат Львівської міської ради від «Європейської солідарності». За даними аналітичної системи YouControl, «Тібет» входить до групи компаній родини Доскічів, яка спеціалізується, зокрема, на виробництві кабельно-провідникової продукції та переробки брухту кольорових металів.

Про житловий комплекс

Загалом протягом 2018-2021 років виконавчий комітет затвердив шість містобудівних умов та обмежень для розбудови комплексу «Safe Town». Зараз на своєму сайті забудовник обіцяє [4] сім секцій від 6 до 16 поверхів з комерційними приміщеннями на перших поверхах. При цьому для комерції тут виділять 2 тис. кв. метрів, а для офісних приміщень – 5 тис. кв. метрів забудови. З громадської інфраструктури тут планують прогулянкову алею, відпочинкові та спортивні майданчики.

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк в рамках проєкту «Виробництво та популяризація журналістських розслідувань у Західній Україні». Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/11/02/prokuraturi-vidmovyly-v-oskarzhenni-budivnytstva-deputativ-lvivskoyi-miskrady/

URLs in this post:

[1] постанова: https://reyestr.court.gov.ua/Review/100512314

[2] написала: https://ngl.media/2021/02/16/deputat-lvivskoyi-miskrady-zbuduye-zhytlovyj-kompleks-na-mistsi-gromadskoyi-zabudovy/

[3] повернула: https://reyestr.court.gov.ua/Review/98240943

[4] обіцяє: https://novaoselya.com/#safe-town

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.