Козловські ліквідовують фірму, яка провела сумнівний капремонт будівлі на Джерельній

02 Листопада 2021

Вигляд торгового центру під час так званого капремонту. Фото: ZAXID.NET

У кінці жовтня компанія дружини депутата Львівської облради Григорія Козловського ТОВ «Джерельна» перейшла в статус «припинення діяльності», а керівником і засновником замість Юлії Козловської став Євген Лобов.

Нагадаємо, ця компанія ще донедавна володіла будівлею колишнього торгового центру «Антей» на вул. Джерельній, 28в. Компанія отримала дозвіл на початок виконання будівельних робіт з капремонту будівлі «без зміни зовнішніх геометричних розмірів їхніх фундаментів у плані». Втім, як дослідили журналісти, капремонт більше схожий на реконструкцію. Будівлю практично знесли й збудували нову.

“Капітальний ремонт” будівлі на вул. Джерельній. Фото: Вікторія Ейсмунт

На відміну від реконструкції – на капремонт не потрібно отримувати містобудівні умови та обмеження. Згідно з містобудівним кадастром Львова, тут МУО не видавали.

У червні цього року Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у м. Львові видала наказ про перевірку на цьому об`єкті. Спочатку в червні суд зупинив дію цього наказу, а потім у вересні і взагалі визнав протиправним і скасував цей наказ.

Одразу після апеляційної скарги інспекції, 11 жовтня будівля, згідно з даними реєстру нерухомості, перейшла у власність Юлії Козловської, а фірму вирішили ліквідувати.

Крім того, майже одночасно вирішили ліквідувати ще одну компанію родини Козловських – ТОВ «Лемберг медікал центр». У жовтні Юлію Козловську як власницю і Григорія Козловського як директора замінив той же Євген Лобов.

До компанії позивається представництво американського об’єднання комітетів для євреїв бувшого Радянського Союзу через будівництво медичного центру на вул. Якова Раппопорта, 6. Нагадаємо, під час судових позовів саму будівлю медцентру переписали на однорічного сина Григорія Козловського. А у вересні він здав її в оренду ТОВ «Оксфорд Медікал Захід» на десять років (до вересня 2031 року).