- NGL.media - https://ngl.media -

«ПБС» депутата Шевченка отримає ще 157 млн грн на добудову біатлонного комплексу

01.11.2021 @ 08:30 в І-Франк,Новини

Поляницька сільрада Івано-Франківської області підписала договір [1] із ТОВ «ПБС» на будівництво другої черги біатлонного комплексу. Вартість цього етапу будівництва становитиме 157,3 млн грн.

Нагадаємо, що у 2019 році Івано-Франківська ОДА схвалила проєкт будівництва біатлонного комплексу поблизу гірськолижного курорту «Буковель». Комплекс будуватимуть у три черги, а його очікувана вартість майже 400 млн грн.

У липні 2019 року підписали контракт [2] на першу чергу будівництва. Підрядником також стало ТОВ «ПБС» за 148 млн грн, а згодом виникла потреба в додаткових роботах на 74 млн грн. Тобто вартість першої черги вже становить 222 млн грн. Тобто вже на другому етапі будівництва вартість комплексу вже сягнула 379,6 млн грн.

Технічним завданням передбачено, що підрядник облаштує лижно-ролерну трасу, два пішохідні тунелі, системи снігонапилення, нососну станцію, трубопроводи та лінії електропостачання, а також збудує автомобільні дороги.

Майбутня біатлонна траса. Схема: Tribuna

Окрім конкурента, участь у торгах взяло лише ТОВ «ШБУ-77» ще одна фірма, яка спеціалізується на ремонті доріг із пропозицією на 829 тис. грн дорожчою.

Усі свої  

ТОВ «ПБС»  формально належить Іванні Непик, яка раніше праювала у курорті «Буковель». Насправді, фірму пов’язують із Олександром Шевченком ‒ екс-директором «Буковелю». Зараз він депутат Івано-Франківської обласної ради від партії «За майбутнє» бізнес-партнера Коломойського Ігоря Палиці.

Генеральним проєктувальником комплексу було ТОВ «Скорзонера» Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова, а його директором довгий час був Шевченко. Саме «Скорзонера» двадцять років тому заснувала ТОВ «Буковель». Зараз його власниками є дружина та син Ігоря Палиці.

У 2018 році, коли Шевченко ще був директором «Буковелю», курорт передав Поляницькій сільраді в безоплатну оренду три земельні ділянки, загальною площею 18,4 га. На цій території і будують біатлонний комплекс, який згодом, як і земельні ділянки, має перейти у державну власність. Такими є умови субвенції [3] Кабміну. Розпорядником землі стало спеціально створене КП «Спортивний біатлонний комплекс» Поляницької сільради.

Андрій Сторожук та Олександр Шевченко. Фото: Tribuna

За інформацією видання [4] Tribuna, це комунальне підприємство також є розпорядником коштів, виділених на будівництво. Його директором є Андрій Сторожук, який теж пов’язаний з Шевченком. У Верховній Раді 7 та 8-го скликання Сторожук був помічником [5] Шевченка на громадських засадах. Також обоє співзасновники ГО «Країна гідності і правди», яка частково фінансувала виборчу кампанію Шевченка на президентських виборах 2019 року. А на місцевих виборах минулої осені в Івано-Франківську Шевченко зняв [6] свою кандидатуру якраз на користь Сторожука, який балотувався від «Слуги народу».


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/11/01/pbs-deputata-shevchenka-oderzhyt-shhe-157-mln-grn-na-dobudovu-biatlonnogo-kompleksu/

URLs in this post:

[1] договір: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-08-17-010767-a

[2] контракт: https://ngl.media/2020/12/30/vartist-budivnytstva-biatlonnogo-kompleksu-v-bukoveli-zrosla-na-74-mln-grn/

[3] субвенції: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/364-2018-%D0%BF#Text

[4] видання: https://ua.tribuna.com/tribuna/blogs/imbalance/2880141.html

[5] помічником: https://www.chesno.org/politician/34218/

[6] зняв: https://kurs.if.ua/politic/oleksandr-shevchenko-pidtrymuye-andriya-storozhuka-na-dochasnyh-vyborah-do-verhovnoyi-rady/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.