- NGL.media - https://ngl.media -

Чернігівські підприємці другий раз поспіль розіграли торги від львівських медиків

28.10.2021 @ 09:00 в Львів,Новини

Комунальна «5-а міська клінічна лікарня міста Львова» віддасть [1] 17 млн грн грн за капітальний ремонт приміщень пульмонологічного відділення, що на вулиці Коновальця чернігівській компанії «Малак Т».

Цього року це вже другий підряд для компанії від комунальних медичних закладів Львова. Лише 25 жовтня фірма уклала угоду [2] з «3-ю міською поліклінікою міста Львова» на ремонт вартістю 1,6 млн грн.

Про «конкурентів»

Прикметно, що в обох випадках «Малак Т» конкурувало лише з приватним підприємцем Володимиром Марченко, який також зареєстрований в Чернігові.

Крім прописки їх пов’язують і контактні данні та люди.  Насамперед, спільною ланкою між товариством та приватним підприємцем є брат власника та керівника ТОВ «Малак Т» Геннадія Махнєя – Олексій Махнєй. Саме його номер телефону вказано в тендерних документах приватного підприємця Володимира Марченка.

У коментарі редакції «Наші гроші. Львів» сам Олексій Махнєй не зміг пояснити, чому його номер використовує на торгах інша людина.

Крім того, ще кілька років тому Олексій Махнєй був засновником чернігівської компанії ТОВ «АГМ-Снаб», а електронну пошту з назвою цієї компанії ( agm-snab@ukr.net [3] ) використовує той таки Володимир Марченко конкуруючи з компанією брата Геннадія Махнєя.

Сьогодні власником та директором «АГМ-Снаб» зазначено Павло Середу, який водночас є менеджером з постачання компанії «Малак Т». Цій ж фірмі «АГМ-Снаб» дає частину техніки, як свідчать довідки «Малак Т» про наявність обладнання.

І фірма і приватний підприємець користуються послугами одного й того ж інженера з охорони праці Юрія Рекуна, про що свідчать їх довідки про працівників.

Про тендер

Під час аукціону на ремонт лікарні у Львові лише підприємець Володимир Марченко знизив свою ціну, однак пропозиція фірми «Малак Т» все одно була на 117 тис. грн дешевшою. Тому договір на ремонтні роботи підписали з нею.

До кінця цього року вона оновить приміщення пульмонологічного відділення 5-міської клінічної лікарні на вул. Євгена Коновальця, 22 у Львові. Фірма помалює стіни, замінить вікна та двері, зробить підлогу, водопроводи та каналізацію, опалення, електрику, встановить один ліфт.

Компанія «Малак Т» спеціалізується на монтажно-будівельних роботах. Протягом 2020-2021 років вона отримала державних замовлень на 50,2 млн грн. Серед інших її великих підрядів – реконструкція [4] казарм в Чернігівській області за 20 млн грн.

На відміну від свого конкурента підприємець Володимир Марченко за цей період підписав договорів на 524 тис. грн. В основному це були дрібні угоди до 200 тис. грн на будівельні роботи або постачання будівельних матеріалів.

 

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк в рамках проєкту «Виробництво та популяризація журналістських розслідувань у Західній Україні». Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/10/28/chernigivski-pidpryyemtsi-drugyj-raz-pospil-rozigraly-torgy-vid-lvivskyh-medykiv/

URLs in this post:

[1] віддасть: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-09-24-002590-c

[2] угоду: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-09-24-005411-c

[3] agm-snab@ukr.net: mailto:agm-snab@ukr.net

[4] реконструкція: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-03-25-004665-a#tender

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.