- NGL.media - https://ngl.media -

Львівська ОДА забрала 15-мільйонний підряд в компанії з шлейфом махінацій

18.10.2021 @ 11:15 в Львів,Новини

Департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації 12 жовтня розірвав [1] угоду на 15 млн грн з ТОВ «Західземлепроект». Компанія мала створити та оновити цифрові топографічні карти Львівської області.

На момент публікації редакція не змогла отримати коментар, чому договір розірвали, однак в Prozorro вказали – «за згодою сторін».

Як з’ясували «Наші гроші. Львів», переможець розіграв [2] тендер з пов’язаною фірмою ТОВ «Терразем» львів’янина Олександра Дороша. Наприклад, обидві компанії подали на тендер довідки з банку, які взяли майже одночасно. А частина працівників «Терразему» раніше працювала у «Західземлепроекті» і навпаки, про що свідчать їхні трудові книжки.

Власником компанії «Західземлепроект» з червня цього року став Іван Ірза. Непублічна людина, зареєстрований у Яворівському районі, жодного підприємства до цього часу не мав. Але влітку цього року, окрім «Західземлепроекту», він також став власником ТОВ «Західземлепроект Плюс» та ТОВ «Волинський аукціонний інститут».

До того ж часу всі ці фірми належали львів’янину Миронові Аугусту, якого підозрюють [3] в причетності до земельної афери в Брюховичах. Там на підставі підроблених рішень селищної ради від 1993 року приватизували лісові ділянки. Пізніше власниками землі стали родичі ексмитника, фігуранта санкційного списку Ради національної безпеки і оборони України Івана Бокала.

Влітку цього року Шевченківський районний суд призначив Миронові Аугусту запобіжний захід − два місяці тримання під вартою із можливістю внесення 190 тис. грн застави. При цьому відповідне клопотання суд намагався розглянути декілька разів. Спочатку фігурант не з’явився в суді, бо мав два тижні лікуватися в Львівській обласній клінічній психіатричній лікарні. Потім виявилося, що Мирон Аугуст вилетів до Єгипту, його затримали лише в липні.

Договір на 15 млн грн з Львівською облдержадміністрацію – перший великий бюджетний підряд фірми «Західземлепроект» з 2016 року, за даними проєкту Clarity. До цього компанія переважно укладала угоди орієнтовно до 200 тис. грн на виготовлення проєктів землеустрою.

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/10/18/lvivska-oda-zabrala-15-miljonnyj-pidryad-v-kompaniyi-z-shlejfom-mahinatsij/

URLs in this post:

[1] розірвав: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-07-08-010226-c

[2] розіграв: https://ngl.media/2021/09/28/tender-na-rozrobku-tsyfrovoyi-karty-lvivshhyny-za-15-rozigraly-pov-yazani-kompaniyi-zi-shlejfom-zemelnyh-mahinatsij/

[3] підозрюють: https://ngl.media/2021/08/06/pislya-nesanktsionovanoyi-poyizdky-u-yegypet-spivuchasnyka-zemelnoyi-afery-v-bryuhovychah-vzyaly-pid-vartu/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.