Власник не зміг скасувати арешт на авто, яке фігурує у справі про отримання хабаря

12 Жовтня 2021

Фото затримання з сайту ДБР

Слідчий суддя Личаківського районного суду м. Львова Сергій Яворський не погодив скасування арешту на автомобіль, у якому залишили 30 тис. грн хабаря для інспектора відділу охорони водних біоресурсів «Рибоохоронний патруль» Львівщини.

Джерело: ухвала суду від 6 жовтня 2021 року.

Юрій Таратула підозрюється в тому, що вимагав гроші від директора СФГ «Короп» взамін за те, що не створюватиме перешкод у вирощуванні та продажу риби.

Як повідомляли у прес-службі ДБР, інспектор виявив, що в одному із фермерських господарств розводять у ставках рибу без необхідних документів. А договір оренди земельної ділянки між фермером та Жовківською районною радою завершився ще у серпні минулого року. Посадовець склав адмінпротокол, але за версією слідства, повідомив фермеру, що продовжити роботу чоловік зможе лише після того, як інспектор узгодить це з начальником управління Державного рибного господарства на Львівщині і що вони «заплющать очі» на порушення за 30 тис. грн.

Під час зустрічі інспектор, згідно з повідомленням ДБР, сказав підприємцю покласти гроші у його машину. В цей момент його і затримали.

Як раніше повідомляли «Наші гроші. Львів», Личаківський районний суд арештував майно інспектора, а саме: 2 земельні ділянки у Яворівському районі, приватний будинок, пилораму, насосну та млин.

Як виявилось, автомобіль «Hyundai Elantra» взагалі не належить підозрюваному інспекторові. Його арештували лише за рішенням в апеляційному суді у серпні. На думку слідчих, автомобіль є прямим речовим доказом і може містити сліди вчинення злочину (або кримінального правопорушення) тощо.

Власник авто звернувся до суду, аби скасувати арешт. У своєму проханні він зазначив, що у слідства було достатньо часу аби провести експертизи та встановити всі обставити справи. Він не бачить підстав тримати під арештом його автомобіль. До того ж, чоловік занепокоєний, що авто наразі зберігається в неналежних умовах, на відкритому майданчику.

Суд відмовив у поверненні «Hyundai Elantra» власнику, оскільки ще є потреба утримувати автомобіль, та вважає прохання заявника передчасним.

Наразі підозрюваному інспектору продовжено запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави до 12 листопада 2021 року. Чоловіку інкримінують ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Згідно з останньою річною декларацією, Юрій Таратула справді володіє будинком в Дублянах площею понад 200 кв. м, млином, пилорамою, насосною, а також трьома ділянками і човном. Його дружина також має квартиру і ділянку в Дублянах, авто Kia Mohave 2011 року випуску, а син – мотоцикл. Крім того, у черні цього року інспектор придбав авто Toyota Camry 2007 року випуску. За 2020 рік інспектор задекларував майже 146 тис. грн зарплати, його дружина – ще 174 тис. грн.