- NGL.media - https://ngl.media -

Чернівецький департамент інфраструктури з порушеннями вибрав переможця на ремонт вулиці

04.10.2021 @ 11:35 в Новини,Чернівці

Департамент інфраструктури та благоустрою Чернівецької міськради замовив [1] у ПП «Укрнам» поточний ремонт частини вулиці Небесної Сотні. Підрядник отримає 3,22 млн грн, а змагалась фірма із пов’язаною компанією.

Згідно з договором, роботи проводитимуть від вулиці Комарова до вул. Небесної Сотні, 22. Тобто загальна протяжність ділянки, яку ремонтуватимуть, становить близько 400 метрів. Роботи проводитимуть до кінця 2021 року. Підприємство «Укрнам» витратить 109 тис. грн на зарплати працівникам (3,3% від суми закупівлі), а прибуток складе всього 2,2 тис. грн, тобто 0,06% відповідно.

Ознаки пов’язаності

Окрім ПП «Укрнам» участь у тендері взяло ще дві компанії: ТОВ «Скорпіон-15» і ТОВ «Дор-буд інвест св». Пропозиція ТОВ «Скорпіон-15» була на 127 тис. грн дешевшою, але тендерний комітет відхилив фірму через те, що вона надала банківську гарантію на забезпечення іншої закупівлі.

У ПП «Укрнам» і ТОВ «Скорпіон-15» є спільний працівник. Це виконроб Михайло Білик. Також обидві фірми надали довідку в аналогічному оформленні, хоча замовник вимагав її у довільній формі.

Приватне підприємство «Укрнам» орендує майже усю техніку у ТОВ «Скорпіон-15» та у приватного підприємця Іон Саінчука, який є власником ТОВ «Скорпіон-15».

Порушення при виборі переможця

Окрім пов’язаності двох учасників тендер відбувся із порушеннями. Зокрема в ПП «Укрнам» відсутній договір про надання банківської гарантії.

Експерт Центру громадського моніторингу та досліджень Юрій Кузько пояснює:

«Департамент підписав угоду з компанією, яка не надала усіх необхідних документів. Тому компанію визначили переможцем неправомірно».

Варто зазначити, що «неуважна» перевірка документів підрядника не є випадковою. Інший учасник тендеру ТОВ «Дор-буд інвест св» надіслав вимогу до тендерного комітету, де вказав на недоліки конкурента. Однак департамент не скасував свого вибору переможця і відхилив вимогу ТОВ «Дор-буд інвест св» без пояснення причин.

«Інший учасник закупівлі звертався до тендерного комітету, але департамент формально «відповів» на його вимогу, хоча був зобов’язаний скасувати вибір переможця. Ми звертатимось у Держаудитслужбу з вимогою провести моніторинг закупівлі. Якщо порушення підтвердять, відповідальні особи департаменту отримають штраф від 1500 неопадоткованих мінімумів (від 25,5 тис. грн)». ‒ розповів Юрій Кузько.

 Про постачальника

Приватне підприємство «Укрнам» зареєстроване у м. Сторожинець Чернівецької області, а його власником є Іван Юрійчук. З початку 2020 року компанія одержала держзамовлень на 12,7 млн грн.

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/10/04/chernivetskyj-departament-infrastruktury-z-porushennyamy-vybrav-peremozhtsya-na-remont-vulytsi/

URLs in this post:

[1] замовив: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-08-13-005071-a

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.