- NGL.media - https://ngl.media -

Підприємець допоміг родичам своєї ексдружини отримати підряд на 2 мільйони

01.10.2021 @ 09:00 в Новини,Ужгород

Пов’язані конкуренти компанія «Ю.В.К.» та підприємець Василь Буглина позмагалися [1] за 1,7 млн грн на реконструкцію даху школи в селі Горонда на Закарпатті.

Шансів виграти в підприємця не було – він не завантажив жодного документа на торги, лише подав електронний підпис. Більше того, Василь Буглина припинив свою діяльність ще в квітні цього року. Основною його спеціалізацією була роздрібна торгівля напоями в спеціалізованих магазинах.

Поєднує конкурентів спільний номер телефону. Його Василь Буглина вказує як один із контактних Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, а фірма «Ю.В.К.» − у тендерних документах.

У коментарі редакції «Наші гроші. Львів» Василь Буглина розповів, що «як треба, то помагає» компанії «Ю.В.К.», однак не працює там. Він також зазначив, що дотичний до фірми через свою колишню дружину Ліліану Буглину (дівоче прізвище – Прокопець). За його словами, співвласник підприємства «Ю.В.К.» Вадим Прокопець є рідним братом його ексдружини. А, як свідчить YouControl, Ліліана Буглина разом зі співвласницею «Ю.В.К.» Оксаною Прокопець володіють ТОВ «Тайрус-Буд», яке спеціалізується на будівництві.

Оксана Прокопець, яка також очолює «Ю.В.К.», відмовилася коментувати «НГ. Львів» конкуренцію на торгах, поки не вивчить усієї інформації про редакцію.

Під час аукціону лише фірма «Ю.В.К.» знизила свою пропозицію, а її конкурент залишив ціну незмінною. Тому Горондівська сільська рада підписала договір на 1,7 млн грн з цією компанією. До кінця листопада цього року вона повинна замінити покрівлю та встановити блискавкозахист горондівської школи, що на вул. Олександра Духновича, 68.

Учасники зустрічаються на торгах вже другий раз. Перший раз вони змагалися [2] на тендері Пузняковецької сільської ради на Закарпатті в листопаді 2020 року. Тоді Василь Буглина хоч ще і був підприємцем, але завантажив лише декілька загальних довідок на торги. Угоду на 395 тис. грн з ремонту будівель уклали з фірмою «Ю.В.К.».

Це – вже не вперше, коли компанія «Ю.В.К.» розігрує торги від Горондівської сільської ради з дотичними до неї учасниками. У червні цього року фірма конкурувала [3] з підприємцем Алексом Жидиком, який був зареєстрований за однією з нею адресою. Окрім того, документи учасників мали спільні дефекти друку чи сканування, що свідчило про підготовку на одній техніці. Сам ж Алекс Жидик подав на тендер лише один документ − тендерну пропозицію.

Протягом 2020-2021 років фірма «Ю.В.К.» отримала державних замовлень на 15,7 млн грн. Натомість за цей період її конкурент Василь Буглина підписав один договір на 16,5 тис. грн.

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/10/01/pidpryyemets-dopomig-rodycham-svoyeyi-eksdruzhyny-otrymaty-pidryad-na-2-miljony/

URLs in this post:

[1] позмагалися: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-08-18-014782-a

[2] змагалися: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-10-31-000096-c

[3] конкурувала: https://ngl.media/2021/06/11/syn-zakarpatskogo-starosty-pryjshov-tehnichnym-uchasnykom-na-ponad-piv-miljonnyj-tender/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.