- NGL.media - https://ngl.media -

Батько й син розпиляли 3,2 млн грн на облаштуванні велодоріжок у Галичі

28.09.2021 @ 08:30 в І-Франк,Новини

Галицька міська рада в Івано-Франківській області уклала договір [1] із приватним підприємством «Новбуд» на капітальний ремонт вело- та пішохідних доріжок. Причому на тендері переможець конкурував із компанією свого батька.

Фірма отримала замовлення вартістю 3,2 млн грн. За технічним завданням, підрядник проведе капітальний ремонт велодоріжок та хідників від пішохідного мосту до вул. Данила Галицького. Окрім цього передбачається встановлення лавок та заміна освітлення.

За договірною ціною, ПП «Новбуд» витратить на заробітну плату працівникам 442 тис грн (13% від закупівлі). А одержить прибутку 40 тис. грн, тобто 1,2% відповідно.

Пов’язаність учасників

Окрім «Новбуд» участь у закупівлі взяло лише приватне підприємство «Ліс-буд». Пропозиція суперника була на 640 тис. грн дешевшою. Але «Ліс-буд» відхилили, оскільки учасник не надав банківську гарантію.

Обидві фірми зареєстровані у с. Залуква, поруч із Галичем, і на торгах перетинаються вперше. До того обидві компанії часто використовували аналогічні контактні дані. Це номери мобільних телефонів: 0673438114 та 0968584830 й електронні адреси rubnata@ukr.net [2].

Також у ПП «Новбуд» працює кілька попередніх працівників «Ліс-буду». Це Микола Наконечний та Микола Клепач. А «Ліс-буд» у іншій закупівлі зазначає, що орендує техніку у 27-річного Олега Наконечного ‒ власника «Новбуду».

Власником «Ліс-буду» є 49-річний Василь Наконечний. Як виявилось, його конкурент, Наконечний Олег Васильович, був прописаний з ним в одній квартирі. А тепер зареєстрований в сусідній.

«Наші гроші. Львів» намагались отримати коментар в переможця тендеру про родинні зв’язки з конкурентом, але за контактним номером телефону відповіла жінка, яка не представилась і категорично відмовилась спілкуватись. Не вдалося додзвонитися і до іншої компанії.

Згідно із українським законодавством, компанії батька й сина вважаються пов’язаними учасниками, а тому тендерний комітет зобов’язаний відхилити їхні пропозиції.

За даними [3] YouСontrol, ПП «Новбуд» з початку 2020 року отримало держзамовлень на 14,1 млн грн, більшість з яких на будівництво водопроводів та каналізації. Сума замовлень «Ліс-буд» за аналогічний період менша 8 млн грн.

Василь і Олег Наконечні спільно володіють ТОВ «Галактивбуд», де один із них директор, а другий – виконавчий директор.

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк в рамках проєкту «Виробництво та популяризація журналістських розслідувань у Західній Україні». Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/09/28/batko-j-syn-rozpylyaly-3-2-mln-grn-na-oblashtuvanni-velodorizhok-u-galychi/

URLs in this post:

[1] договір: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-08-12-004637-b

[2] rubnata@ukr.net: mailto:rubnata@ukr.net

[3] даними: https://youcontrol.com.ua/contractor/?id=27935954&tb=government-procurement

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.