Підозрюваного в хабарництві начальника із басейнового управління відпустили під домашній арешт

27 Вересня 2021

Фото: Львівська обласна прокуратура

Слідча суддя Галицького районного суду Львова Наталія Зубачик обрала запобіжний захід у виді домашнього арешту для начальника Жидачівської експлуатаційної дільниці Басейнового управління водних ресурсів (річок Західного Бугу та Сяну), якого підозрюють в отриманні хабара.

Джерело: ухвала суду від 17 вересня 2021 року.

Підозрюваного два місяці триматимуть під домашнім арештом у нічну пору доби – з 22.00 до 7.00. Начальника також відсторонили від посади на 2 місяці. Йому інкримінують ч.3 ст. 368 ККУ (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Згідно з даними реєстру декларацій, начальником Жидачівської експлуатаційної дільниці Басейнового управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну є Роман Максимов.

Раніше прес-служба Львівської обласної прокуратури повідомляла про викриття на хабарі начальників двох дільниць цього ж басейнового управління. Керівників дільниць підозрюють в отриманні по 28 та 30 тис. грн хабарів за надання можливості оренди спецтехніки підприємства, яка призначена для облаштування ставків. Варто зазначити, що жодних угод оренди вони не укладали, а оплата здійснювалась в особистому порядку, а не на рахунок дільниці. Як повідомляли в СБУ, за останні півроку було декілька схожих ситуацій на цьому держпідприємстві.

Як раніше повідомляли «Наші гроші. Львів», начальника та інженера-гідротехніка  Дублянської експлуатаційної дільниці басейнового управління в кінці липня поточного року суд оштрафував на 102 тис. грн за отримання хабарів. Працівники дільниці за винагороду створювали можливості для підписання угод оренди спецтехніки басейнового управління.