Продюсер «НТА» позмагався зі своїм однокласником за трансляцію «Львівської сотки»

23 Вересня 2021

Віталій Крутяков. Фото: Vidiscope

Креативний продюсер телеканалу «НТА» та приватний підприємець Віталій Крутяков розіграв торги з онлайн-трансляції веломарафону «Львівська сотка. Осінь» зі своїм бізнес-партнером та однокласником Романом Ковальським.

Під час аукціону конкуренти не змагалися між собою, а ціна Віталія Крутякова була лише на 500 грн дешевшою. Тому саме він отримав замовлення на 79,5 тис. грн від управління молоді та спорту Львівської обласної державної адміністрації.

За умовами договору, підприємець Крутяков протягом п’яти годин транслювати веломарафон «Львівська сотка. Осінь», з можливістю перегляду сповільнених повторів на відеомоніторах. Також Крутяков забезпечить три мобільні групи на мотоциклах для показу дистанції та світлодіодний екран для демонстрації трансляції в зону фінішу.

Веломарафон «Львівська сотка. Осінь» відбудеться в неділю, 26 вересня. Організатором заходу є «Lviv Bicycle Club» за підтримки управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації.

Бізнес-партнер і однокласник

На поточних торгах в конкурента переможця Романа Ковальського не було шансів виграти — підприємець завантажив лише три загальні довідки – про відсутність судимості, торгівлі людьми та відсутність заборгованості зі сплати податків. Відтак, він виступив як технічний учасник.

Окрім того, в цих документах і Віталій Крутяков, і Роман Ковальський зробили спільні помилки, наприклад, написали однаково слово «пов’язОного».

Крім того, на відсутність реальної конкуренції вказує і те, що обидва підприємця є також бізнес-партнерами. На сайті продакш-студії «Наживо Production», яка, зокрема, займається організацією онлайн-трансляцій та відеозйомок, саме вони є контактними особами.  Ця студія також транслювала суспільно-політичне ток-шоу «Говорить великий Львів» на телеканалі «НТА». Його ведучими є переможець цього тендеру Віталій Крутяков та Наталія Струк.

Окрім того, Роман Ковальський та Віталій Крутяков навчалися в одному класі в львівській середній школі №18, як свідчать фотографії з Facebook Віталія Крутякова.

Про продюсера-переможця

Віталій Крутяков − креативний продюсер та ведучий на телеканалі «НТА». Йому належить частка ТОВ «НТА+», він також є директором ПП «Клуб Пікассо». Це підприємство орендує колишній однойменний клуб на вулиці Зеленій, 88 для потреб телеканалу «НТА», хоча щодо приміщення триває кілька судових справ.

Протягом 2020-2021 років як підприємець Віталій Крутяков отримав замовлень на 4,4 млн грн, в основному на відеотрансляцію подій.

При цьому Віталій Крутяков вже не вперше розігрує тендери від управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації з технічними учасниками. У липні цього року його конкурент Антон Рамський також завантажив лише декілька довідок, а обидва учасники зробили аналогічні помилки з комами та однаково написали слово «пов’язОного». Тоді будь-яку імітацію конкуренції на торгах вони заперечили.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.