На тендері з нульовою економією від міськради позмагались партнери-підприємці

23 Вересня 2021

Фото ілюстративне з сайту list.in.ua

Департамент економічного розвитку, екології та енергозбереження Івано-Франківської міськради заплатить приватному підприємцю Яремі Загайкевичу 413 тис. грн за обладнання для автомобілів. Під час тендеру Загайкевич конкурував із своїм бізнес-партнером Русланом Радчуком.

Згідно з контрактом, департамент замовив низку випробувальних та вимірювальних пристроїв для автомобілів. Найдорожчим серед товарів є стенд для правки кузовів (195 тис. грн). Також замовили стенди для балансування коліс, перевірки генератора, електрообладнання та слюсарні інструменти.

Закупівлю здійснили в рамках реалізації проєкту «STEM освіта у професійних училищах та спеціалізованих школах», що фінансується за підтримки Європейського Союзу в рамках Спільної операційної програми Румунія–Україна 2014–2020.

У липні Департамент економічного розвитку намагався провести аналогічну закупівлю, але у ній взяв участь лише Ярема Загайкевич.

Ціни за закуплене обладнання перевірити не можливо, оскільки ні виробників, ні моделей не вказано. Його мають поставити лише до кінця цього місяця.

Пов’язаність учасників

Єдиним конкурентом на торгах виступив приватний підприємець Руслан Радчук. У обох учасників були рівні цінові пропозиції ‒ 413,5 тис. грн. Такою ж була очікувана вартість закупівлі. Отож, на тендері не вдалось зекономити жодної гривні.

Ярема Загайкевич завантажив тендерну пропозицію раніше, тому його обрали переможцем. До того ж, його конкурент Руслан Радчук не надав усіх необхідних документів.

Відкрийте в новому вікні, щоб роздивитись ближче

І в Радчука, і Загайкевича наявні аналогічно оформлені довідки, хоча замовник вимагав їх у довільній формі. У інших документах обидва підприємці використовували однакові шрифти та синхронно припустились великої кількості однакових помилок, хоча замовник надавав документ-шаблон без помилок.

У телефонній розмові Руслан Радчук повідомив, що особисто не готував документи на тендер і не може пояснити схожості документів із конкурентом.

Також Радчук не заперечує, що співпрацює з Яремою Загайкевичем.

«У нас однакова група товарів, одні постачальники. Деколи він у мене щось купує, деколи ‒ я у нього. Ми з ним, напевно, партнери», ‒ відповідає Руслан Радчук.

У коментарі Ярема Загайкевич сказав, що не в курсі про подібність документів і зазначив, що «можливо все». Після запитання про співпрацю з Русланом Радчуком, Загайкевич пригадав, що знаходиться за кермом і тому не може розмовляти.

Про постачальника

Ярема Загайкевич зареєстрований у Івано-Франківську і також є директором приватної науково-виробничої комерційної фірми «Гріф». З початку 2021 року як підприємець отримав 48 держзамовлень на 937 тис. грн. Це перша перемога Загайкевича у відкритих торгах.

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.