Тернопільська САД піаритиме своє керівництво на місцевому телеканалі за 130 тисяч

14 Вересня 2021

Фото: САД у Тернопільській області

Служба автомобільних доріг у Тернопільській області віддасть 130 тис. грн місцевому телеканалові «ІНТБ» за висвітлення своєї діяльності. Відповідний договір підписали з ПП «Телерадіокомпанія «Смайл».

Йдеться про «інформування населення Тернопільської області про діяльність керівництва». Телеканал зніматиме прес-конференції, засідання за круглими столами, виїзди на об’єкти, пояснив редакції «Наші гроші. Львів» перший заступник начальника тернопільської САД Іван Костюк. За його словами, ці відеоматеріали дорожники публікуватимуть також на своєму офіційному сайті та фейсбук-сторінці.

Згідно з технічним завданням, тернопільська САД замовила 350 хвилин відеоматеріалів, один відеосюжет повинен тривати не менше 2 хвилин. При цьому медійники мають погоджувати відеоролики зі замовником, і у випадку зауважень – допрацьовувати.

Це вже не вперше тернопільська САД спрямовує бюджетні кошти висвітлення своєї діяльності. Наприклад, наприкінці липня цього року вона замовила на 132 тис. грн публікації в місцевій газеті «Номер один» (ПП «Агентство тернопільських новин»).

Однак загалом, як свідчить Prozorro, висвітлення діяльності серед служб автомобільних доріг – не надто поширена практика. Ми не знайшли схожих договорів в західних областях України, наприклад Івано-Франківській чи Чернівецькій. Лише в лютому цього року Служба автомобільних доріг у Львівській області замовила виготовлення відеоматеріалів та їхнє розміщення в медіа за 25 тис. грн.

Про телеканал

Тернопільський телеканал «ІНТБ» зареєстрований під юридичною назвою ПП «Телерадіокомпанія «Смайл» 2006 року. Її власниками є місцеві жителі Олег Лахита та Сергій Ветров. Першому також належить телеканал «Тернопіль 1» (ПП «Телерадіоорганізація «Тернопіль-медіа»). Він до 2020 року був засновником радіо «Українська хвиля» (ПП Телерадіоорганізація «Українська хвиля») разом з депутатом Тернопільської ради Юрієм Фартушняком.

Директоркою телеканалу «ІНТБ» є Олена Науменко.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.