- NGL.media - https://ngl.media -

Давидів з третьої спроби віддасть сім мільйонів фірмі сина ексначальника СБУ

06.09.2021 @ 09:00 в Львів,Новини

Давидівська сільська рада вчергове замовила [1] капітальний ремонт території паркової зони на вул. Галицькій в селі Давидові на Львівщині. Цього разу підряд на 7,09 млн грн отримало ТОВ «Захід Автошлях».

За ці кошти в парку на вулиці Галицькій облаштують доріжки, встановлять вуличні меблі та освітлення, а також оновлять газони та висадять нові рослини. Роботи завершать до кінця грудня 2022 року.

Компанія-переможець поточних торгів «Захід Автошлях» зареєстрована 2017 року у Львові та спеціалізується на будівництві доріг. Раніше фірма називалася «Галицькі дороги», а її власницею та директоркою була львів’янка Альона Барабанова. У січні 2019 року ексгенеральний прокурор Юрій Луценко написав [2] про компанію на своїй фейсбук-сторінці. Він зазначив, що ТОВ «Галшляхбуд» та ТОВ «Галицькі дороги» намагалися дати працівникам поліції 2 тис. доларів за непритягнення до кримінальної відповідальності. Компанії фігурували в ймовірному розкраданні коштів під час капітального ремонту автодороги в Дрогобицькому районі.

Пізніше виявилося, що затриманим був чоловік власниці фірми «Галицькі дороги» Альони Барабанової та водночас директор «Галшляхбуд» Андрій-Михайло Павлів. У січні 2020 року Франківський районний суд визнав [3] його винним у хабарництві та призначив 11,9 тис. грн штрафу.

Після вироку суду назву компанії змінили з «Галицькі дороги» на «Захід Автошлях», також новим власником став львів’янин Ігор Андрейчук. Як раніше з’ясували [4] «Наші гроші. Львів», він є сином колишнього начальника управління Служби безпеки України у Львівській області Віктора Андрейчука.

Протягом 2020-2021 року компанія «Захід Автошлях» отримала державних замовлень на 33 млн грн. Серед її найбільших підрядів – ремонти вул. Богдана Хмельницького в селі Басівка та вул. Володимира Івасюка в селі Годовиця на Львівщині по 2,2 млн грн.

Третя спроба замовника

Це – вже третя спроба Давидівської сільської ради успішно замовити капітальний ремонт парку на вул. Галицькій. Перший тендер скасували [5] в квітні цього року через рішення Антимонопольного комітету України про їхню невідповідність ЗУ «Про публічні закупівлі».

Вже на початку червня сільська рада уклала угоду на ремонт парку з ТОВ «Агро Транс». Тоді редакція «Наші гроші. Львів» виявила [6], що компанія розіграла тендер з пов’язаним ТОВ «Юнам-монтаж». Співвласниця фірми «Агро Транс» Світлана Барбуляк також володіє частиною ТОВ «Бориславська оселя» разом з Юрієм Вегерою, засновником компанії «Юнам-монтаж».

Після виявлених порушень Західного офісу Державної аудиторської служби сільська рада розірвала договір. Аудитори встановили, що замовник неправомірно визнав переможцем компанію «Агро Транс».

На поточних торгах ця фірма вже участі не брала, натоміть єдиним конкурентом переможця «Захід Автошлях» стало ТОВ «Проектінвестбуд-Ксд». Під час аукціону учасники знизили свої пропозиції на 36 та 74 тис. грн, однак ціна «Захід Автошлях» все одно була на 35 тис. грн дешевшою.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/09/06/davydiv-z-tretoyi-sproby-viddast-sim-miljoniv-firmi-syna-eksnachalnyka-sbu/

URLs in this post:

[1] замовила: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-07-16-006282-b

[2] написав: https://www.facebook.com/LlutsenkoYuri/posts/1104082283124279

[3] визнав: https://zaxid.net/direktora_lvivskoyi_kompaniyi_oshtrafuvali_za_dachu_2_tis_dolariv_habara_politseyskim_n1496336

[4] з’ясували: https://ngl.media/2019/04/17/konfiskovani-mytnykamy-tsyharky-spaliuvatyme-syn-eks-nachal-nka-sbu-l-vivshchyny/

[5] скасували: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-02-17-009280-a

[6] виявила: https://ngl.media/2021/06/10/biznes-partnery-rozigraly-sim-miljoniv-na-remont-parku-vid-davydivskoyi-otg/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.