Козловський заплатив в бюджет Львова 18,53 млн грн за два львівські базари

19 Серпня 2021

Фото: 032

Компанія «Дари Львівщини», що офіційно належить доньці депутата Львівської облради від ЄС Григорія Козловського, перерахувала в бюджет Львова 18,53 млн грн у якості оплати за два міські ринки: Винниківський та Підзамче. Про це «Наші гроші. Львів» повідомили у прес-службі міськради.

Нагадаємо, оплата була здійснена в рамках укладеної сторонами мирової угоди. Її затвердив суд, а прокуратура не змогла скасувати її в апеляції.

Прокуратура Львівської області позивалася до «Дари Львівщини» про витребування майна ринків та скасування державної реєстрації прав власності. Це сталося після розголосу історії про те, як майно двох комунальних ринків раптово перейшло в приватну власність ТОВ «Дари Львівщини». Фірма тривалий час орендувала ринки в міста, але після зміни власника компанії на доньку Григорія Козловського в реєстрі з’явилися записи про те, що базари нібито приватні.

Потім ця компанія передала майно ринків в іпотеку «Галицький шлях» і «Винниківський шлях». Ці компанії контролює Григорій Козловський, депутат Львівської обласної ради від ЄС (24 травня офіційним власником «Винниківський шлях» стала дружина депутата Юлія Козловська) та адвокат Козловського Олексій Різник, який є депутатом Львівської міськради від ЄС. Здійснюючи оборудку з іпотекою, компанія сама передавала майно під 24 млн грн. Натомість суму у 18,53 млн грн, які компенсували місту, визначили за новою оцінкою, яка враховувала висновки про вартість чотирьохрічної давності.

20 млн грн інвестицій

Оскільки невелика сума компенсації місту викликала здивування, міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що Григорій Козловський інвестує ще 20 млн грн у розвиток соціальної інфраструктури міста.

«Наскільки я знаю, Козловський має намір інвестувати приблизно 20 млн грн в соціальну інфраструктуру. Це є медицина, це є освіта, це є культура. Відповідні звернення десь мають, вже може надійшли в міську раду. Ну якщо це все додати, то виходить такий непоганий плюс», – зазначив Андрій Садовий два з половиною місяці тому.

Прес-служба Львівської міськради протягом робочого дня вчора не змогла з’ясувати, чи справді Григорій Козловський інвестував у розвиток соціальної інфраструктури міста 20 млн грн.

Козловський виходить на ринок