За делінеатори біля «Винниківського ринку» місто сплатить 115 тис. грн

18 Серпня 2021

Фото: Тарас Хавунка

Реорганізація вуличного руху на перехресті вулиць Личаківської та Солодової у Львові коштувала міському бюджету понад 115 тис. грн. Договір на таку суму Личаківська районна адміністрація Львівської міської ради уклала із ТОВ «Західне інноваційне об’єднання».

Згідно з договором, за ці кошти підрядник встановить дорожні знаки, проведе розмітку та змонтує обмежувальні стовці (делінеатори). За кошторисом виготовлення та встановлення дорожніх знаків коштуватиме 5 тис. грн. А найбільше коштів витратять на делінеатори ‒ 57 тис. грн.

Таким чином, вартість обмежувальних стовпців разом із встановленням ‒ 783 грн за штуку. У мережі їхня гуртова ціна становить від 370 до 440 грн за одиницю (з ПДВ та без ПДВ). А вартість встановлення у Києві ‒ 230 грн/од, тобто дешевше Львова.

Крім 115 тис. грн, які заплатять компанії за виконання робіт, ще майже 30 тис. грн отримає приватний підприємець Роман Зубачик за розробку проєктів зміни організації дорожнього руху. Окрім Винниківського ринку, за ці кошти Зубачик розробляв проєкти на перехресті Кривчицької Дороги ‒ Ніщинського, Воробкевича та Зеленій.

Роман Зубачик входить в міську комісію безпеки дорожнього руху і сам також голосував за прийняття рішення про розмежування біля Винниківського ринку. Зубачик працював у ЛКП «Львівавтодор» начальником відділу транспортного планування і моделювання, але в комісію увійшов як представник ГО «Львівська асоціація велосипедистів». Як приватний підприємець загалом отримав 81 тис. грн від різних структур Львівської міської ради.

Про підрядника

ТОВ «Західне інноваційне об’єднання» зареєстроване у Львові, а його власником є Ігор Зюбрик. У 2018 р. «Наші гроші. Львів» писали про двомісячний домашній арешт Зюбрика у зв’язку з підозрою у заволодінні 388 тис. бюджетних гривень. Але після 2018 року нові ухвали у справі відсутні у судовому реєстрі.

Крім того, він є обвинуваченим у ще одній старій справі.

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк в рамках проєкту «Виробництво та популяризація журналістських розслідувань у Західній Україні». Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк.