- NGL.media - https://ngl.media -

Закарпатський дитячий табір скасував незаконну закупівлю квадроцикла

17.08.2021 @ 08:30 в Наслідки,Новини

Дитячий оздоровчий табір «Зачарована долина» (Іршава) скасував закупівлю квадроцикла за 267 тис. грн. Контракт із ТОВ «АМВ Техніка» уклали без аукціону і з порушенням Закону України «Про публічні закупівлі», про що раніше писали [1] «Наші гроші. Львів».

Фактично, дитячий табір уникнув процедури відкритих торгів, хоча не мав на це права. Установа забезпечує потреби держави або територіальної громади. Це означає, що усі закупівлі на понад 200 тис. грн повинні проводитись на відкритих торгах.

Першу закупівлю квадроцикла оголосили ще у червні 2021 року, але вона не відбулась через недостатню кількість учасників. І відразу після цього тендерний комітет відав замовлення ТОВ «АМВ Техніка». Хоча мав оголосити ще одні відкриті торги і лише, якщо і ця спроба була б невдалою, тоді можна було б провести переговорну процедуру, як вчинили у таборі.

Як пояснив директор табору Михайло Сенина, договір розірвали через звернення департаменту молоді і спорту.

«Ми об’явили тендер, а кажуть, що треба два рази об’являти. Наш департамент (молоді і спорту – ред) сказав розірвати договір. В департаменті нам повідомили, що закупівлю провели з порушенням», ‒ каже директор табору Михайло Сенина.

Також Михайло Сенина додав, що дитячий табір вже повторно оголосив відкриті торги на закупівлю квадроцикла. Хто візьме участь у тендері стане відомо 20 серпня.

Нагадаємо, що «Наші гроші. Львів» повідомляли [2] і про іншу закупівлю дитячого  табору. Тоді «Зачарована долина» замовила меблів на 575 тис. грн, а обидва учасники торгів мали ідентичні документи та працюють на місцеву меблеву фабрику «К’лен». Варто відзначити те, що у тендерній документації представники тендерного комітету додали як приклад фото меблів, що співпадають з продукцією фабрики.

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.

Працівники закарпатської меблевої фабрики розіграли понад півмільйона для роботодавця [2]


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/08/17/zakarpatskyj-dytyachyj-tabir-skasuvav-nezakonnu-zakupivlyu-kvadrotsykla/

URLs in this post:

[1] писали: https://ngl.media/2021/07/29/dytyachyj-tabir-zamovyv-kvadrotsykl-za-267-tys-grn-z-porushennyam-zakonodavstva/

[2] повідомляли: https://ngl.media/2021/07/09/pratsivnyky-zakarpatskoyi-meblevoyi-fabryky-pozmagalys-za-ponad-pivmiljona-dlya-robotodavtsya/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.