Пов’язані учасники розіграли мільйон від поліцейського університету

11 Серпня 2021

Фото: ТСН

Львівський державний університет внутрішніх справ уклав угоду на постання вершкового масла на загальну суму 933,7 тис. грн з ТОВ «Укр-Галич». За ці кошти фірма продасть навчальному закладу 3900 кг масла за ціною 239,4 грн за кілограм.

За даними порталу електронних закупівель Prozorrо, ціна угоди лише на 1340 грн є нижчою від очікуваної вартості закупівлі. Попри позірні відкриті торги, конкурентними їх назвати важко, оскільки єдиним конкурентом переможця виступив технічний учасник приватний підприємець Анатолій Цигилик. Він не лише запропонував вищу ціну, але й не завантажив низки потрібних документів, відтак не міг претендувати на перемогу.

Про змови на торгах

Засновницею та директоркою підприємства «Укр-Галич» є Марія Барнич. Це вже 520 угода для ТОВ «Укр-Галич» цього року. Загалом фірма отримала замовлень на 36,6 млн грн від бюджетних замовників. За даними Prozorrо, з початку свого заснування у листопаді 2020 року підприємство взяло участь у 95 відкритих торгах, в яких єдиним конкурентом 73 рази виступав Анатолій Цигилик. При цьому останній, попри активну участь, не виграє на торгах ніколи.

Раніше Цигилик та «Укр-Галич» вантажили документи виготовлені на одній техніці, але в даному випадку їхні документи різняться. Проте вони залишаються частиною «кубла» львівських харчових змовників, які активно розігрують тендери на продукти харчування в бюджетних установах. На початку року він виступив «конкурентом» для ТОВ «Профцентр компані», що продало продукти для відділів освіти Сихівського та Личаківського районів.

У своїх документах підприємець ще донедавна вказував номер телефону 067-673-22-87. Цей же номер телефон фігурує у документах ПП «Галбізнес груп» та ТОВ «Євро фіш» — компаній, які також імітували конкуренцію на торгах, але були оштрафовані Антимонопольним комітетом саме за змову на торгах. І тому їх замінили нові генерації змовників, серед яких «Укр-Галич» та Анатолій Цигилик.

Групи компаній-змовників, які були виявлені «Наші гроші. Львів»

ПП «Галбізнес Груп» та ТОВ «Євро Фіш» (отримали 1,36 млн грн штрафу за рішенням АМКУ),

ПП «Агропродовольча промислова компанія» і ПП «Захід Інвест Торг» (отримали 136 тис. грн штрафу за рішеннями АМКУ),

ПП «Товарна база», ТОВ «Продукти для всіх», ПП «Захід Інвест Торг» та Петро Павлишин (отримали 291 тис. грн штрафу від АМКУ),

ТОВ «Гал Проф Центр», Христина Кононович (бухгалтер «Продукти для всіх»), Галина Федунь, ТОВ «Торговий дім «Бізнес-центр»,

Нові учасники: ТОВ «Укр-Галич», ТОВ «Кейтерінг-Груп», Цигилик Анатолій, ТОВ «Профцентр компані».

 

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк в рамках проєкту «Виробництво та популяризація журналістських розслідувань у Західній Україні». Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк.