- NGL.media - https://ngl.media -

Мерія визначилась з юридичним радником для проєкту паркінгу на Петрушевича

11.08.2021 @ 09:30 в Львів,Новини

Департамент економічного розвитку Львівської міської ради уклав угоду з адвокатською фірмою «Бачинський та партнери» на послуги юридичного радника для підготовки проекту будівництва [1] підземного багаторівневого паркінгу на площі Петрушевича у Львові за 333,33 тис. грн.

Нагадаємо, будівництво планують [2] втілити в державно-приватному партнерстві. Це механізм співпраці, за яким приватна компанія надає певні послуги громаді, а в свою чергу користується активами, які знаходяться у державній комунальній власності.

Раніше департамент економічного розвитку ЛМР вже найняв [3] технічного радника проєкту, ТОВ «Інститут проектування Комфортбуд», за 371 тис. грн.

Про послуги та тендер

Згідно з угодою, юридичний радник буде задіяний на всіх етапах впровадження проєкту. До обов’язків буде входити підготовка конкурсної документації, консультування під час проведення конкурсу та переговорів з визначення приватного партнера, проведення презентацій проєкту потенційним інвесторам, робота з потенційними інвесторами, консультування замовника щодо укладення договору.

До участі в торгах, окрім «Бачинський та партнери», було допущено ще юридичну компанію «КПМГ-Україна», яка запропонувала дешевшу ціну від переможця. Але замовник використовував не лише цінові критерії визначення переможця, але й якісні характеристики. Перевагу мав учасник, що мав досвід у підготовці більшої кількості проєктів.

Історія проєкту

Паркінг на Петрушевича планують [4] збудувати з 2017 року, саме тоді вперше було підтримано проект ухвали  «Про надання ЛКП «Львівавтодор» дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на пл. Є.Петрушевича». За попередніми оцінками,  [5]він мав вміщати близько 300 машин, а вартість будівництва оцінювали у 5 млн євро.

Проєкт паркінгу на площі ПЕтрушевича 2017 року. Візуалізація «Містопроект»

Тепер, за попередніми оцінками, він передбачає близько 300-340 паркомісць і орієнтовно коштуватиме від 280 до 350 млн грн. Але з 2020 року охочих інвестувати так і не знайшли.

Адвокатське об’єднання «Бачинський та партнери» працює на ринку з 2016 року. Засновниками є Тарас Бачинський та Ірена Найда.

 


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/08/11/meriya-vyznachylas-z-yurydychnym-radnykom-dlya-proyektu-parkingu-na-petrushevycha/

URLs in this post:

[1] будівництва: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-04-23-000172-b

[2] планують: https://ngl.media/2020/08/07/a-de-ya-mayu-staty/

[3] найняв: https://ngl.media/2021/06/23/miska-rada-zamovyt-tehnichnogo-radnyka-dlya-budivnytstva-parkingu-na-petrushevycha/

[4] планують: https://lvivrada.gov.ua/novyny/item/7475-u-lyvovi-na-pl-petrushevycha-planuyuty-pobuduvaty-parking

[5] оцінками, : https://portal.lviv.ua/news/2020/11/06/u-merii-prydumaly-novyj-variant-iak-zbuduvaty-parkinh-na-ploshchi-petrushevycha

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.