У Верховині незаконно обрали молоду фірму для створення туристичного маршруту

29 Липня 2021

Хребет Кринта. Фото з сайту prostoneba.com

Верховинська селищна рада, що в Івано-Франківській області, замовила створення туристичного маршруту на квадроциклах з центру с. Красник до вершини гори Кринта за 335 тис. грн у ПП «ВВБК».

Закупівля проводилася за спрощеною процедурою і в ній взяв участь лише один учасник, якого і визнали переможцем. Він має виконати усі роботи до кінця року. Кошторисом передбачена розробка і перевезення грунту, облаштування піщано-гравійного покриття, встановлення інформаційних знаків на металевих стояках та дерев’яної альтанки.

Однією із вимог селищної ради до учасників є наявність досвіду з будівництва, або реконструкції чи поточного ремонту доріг. Крім того, учасники мали б завантажити свіжі оригінали позитивних листів-відгуків. Втім директор підприємства-переможця «ВВБК» у своїй пропозиції вказав, що фірма новостворена і не має такого досвіду.

На думку експертки «Центру громадського моніторингу та досліджень», селищна рада повинна була відхилити пропозицію такого учасника.

«Замовник встановив вимогу, відповідно до якої учасник мав надати документ – аналогічний договір. Він його не надав, тому ця пропозиція мала бути відхилена, але замовник визнав його переможцем і уклав договір», – розповіла експертка Оксана Дзявроник.

Щодо працівників, то у довідці переможець повідомив про обліковця та водія, інших залучатимуть за угодами.

За інформацією порталу УouСontrol, приватне підприємство «Верховинське ВБК» зареєстроване 15 березня 2021 року у с. Ільці Верховинського району. Керує новоствореною фірмою Богдан Вакалюк, який також є власником.  Підприємство має 29 видів діяльності, з яких основний – лісопильне та стругальне виробництво. Щодо додаткової діяльності фірми та її керівника жодної інформації в інших відкритих реєстрах та соціальних мережах немає.

Відомо хіба, що раніше від тієї ж Верховинської селищної ради отримала підряд без конкурсу на проведення ремонтних робіт на присілковій автомобільній дорозі вартістю менше 50 тис. грн.

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.

Львівська ОДА отримає портрет гірського туриста за 150 тис. грн