- NGL.media - https://ngl.media -

Двоє дрогобичан з однаковими документами позмагались за поставку дров для відділу освіти

28.07.2021 @ 08:30 в Львів,Новини

Відділ освіти виконавчих органів Дрогобицької міської ради підписав договір [1] із приватним підприємцем Зіновієм Туриком на постачання 1045 куб. м дров для опалення за 1,36 млн грн.

Учасниками аукціону були два підприємці Зіновій Турик та Павло Попитак, які протягом півгодини вранці 8 липня завантажили свої пропозиції. На усіх етапах аукціону учасники не змінювали ціну, різниця між пропозиціями становила лише тисячу гривень. Враховуючи те, що Зіновій Турик запропонував дешевшу ціну, він отримав перемогу. Згідно з договором, Турик до кінця року постачатиме дрова за ціною в 1300 грн за куб.

Технічний учасник

Конкурент  переможця Павло Попитак відновив діяльність як фізична особа-підприємець лише два місяці тому, але вже встиг отримати замовлень на 490 тис. грн. На аукціоні Попитак не завантажив більшість документів, які вимагав замовник. Лише витяг, дві виписки і копію паспорту з ідентифікаційним номером. Це свідчить, що він просто є технічним учасником, який забезпечив мінімально потрібну кількість учасників.

Навіть ті документи, які він подав на аукціон, містять однакові з переможцем властивості. Там вказаний один автор «goovar380» в програмі «Marvell Semiconductor, Inc».

На запитання про документи Павло Попитак відреагував дуже недоречно. Ми публікуємо цей коментар, оскільки такі висловлювання є неприпустимі:

«Журналістка, займайтеся сімейними обов’язками. Не видзвонюйте як ненормальні, ви видзвонюєте чи треба, чи не треба. Ви не маєте, чим зайнятися? Яка різниця, що я і чим я займаюсь, чи я знаю, чи не знаю, вам робити нема що? Я не маю бажання з вами спілкуватися Бавте своїх дітей в хаті, а не займайтеся х*рньою».

Переможець Зіновій Турик у коментарі вказав, що не знає свого конкурента, а документи сканував у Дрогобичі, у якомусь закладі.

Із документів на інших тендерах виявилось, що конкуренти Турик і Попитак орендують техніку й приміщення в однієї людини – Романа Пилипіва. У довідках співпадає і площа приміщень, і номерні знаки.

Про Пилипіва «Наші гроші. Львів» вже писали [2] раніше, він конкурував із Петром Медведем, і при цьому конкуренти завантажили документи з цієї ж програми «Marvell Semiconductor, Inc», автором яких був «goovar380». Тоді один із учасників повідомив, що користується послугами консультанта. Ймовірно, так було й цього разу.

Зіновій Турик зареєстрований 2019 році у селі Дробівляни Дрогобицького району. В основному підприємець займається оптовою торгівлею будівельними та лісоматеріалами. Підприємець лише у 2021 році активно отримує державні замовлення, загалом на суму близько 1,6 млн грн, а у 2020 році лише на 186 тис. грн. За інформацією сайту Сlarity-Рroject [3], підприємець часто підписує договори з КП «Дрогобичводоканал» та Дрогобицьким педагогічним університетом ім. І. Франка.

 

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк в рамках проєкту «Виробництво та популяризація журналістських розслідувань у Західній Україні». Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/07/28/dvoye-drogobychan-z-odnakovymy-dokumentamy-pozmagalys-za-postavku-drov-dlya-viddilu-osvity/

URLs in this post:

[1] договір: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-06-22-001088-b

[2] писали: https://ngl.media/2021/03/29/uchasnyky-zi-spilnoyu-tehnikoyu-podilyly-postachannya-budmaterialiv-dlya-vijskovyh/

[3] Сlarity-Рroject: https://clarity-project.info/tenderer/3307704672

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.