- NGL.media - https://ngl.media -

Покарання за незаконне раллі отримав один майстер лісу замість двохсот джиперів (ДОПОВНЕНО)

20.07.2021 @ 09:30 в Новини

Державна екологічна інспекція Карпатського округу не притягнула до відповідальності жодного учасника масштабної трофі-експедиції «Карпатський кордон – 21», про яку писали [1] «Наші гроші. Львів». Натомість штраф 850 грн заплатить майстер лісу Вишківського лісництва Вигодського лісового господарства Анатолій Петровський.

Нагадаємо, на початку травня близько 200 позашляховиків позмагалися в перегонах карпатським бездоріжжям під час щорічної трофі-експедиції «Карпатський кордон – 21». Як з’ясували «Наші гроші. Львів», захід відбувся без жодних погоджень зі сторони місцевих чиновників та екологів. Організатори та учасники порушили одразу два закони: «Про тваринний світ» та «Про природно-заповідний фонд України». Йдеться про ігнорування сезону тиші, який запроваджується з 1 квітня до 15 червня для того, щоб дикі тварини мали можливість вивести потомство. У цей період під забороною постріли, вибухи, санітарні рубки лісу, а також раллі чи будь-які інші транспортні змагання.

Таке порушення передбачає адміністративну відповідальність у вигляді штрафу для громадян від 510 до 850 грн і для посадових осіб – від 850 грн до 1190 грн. Крім того маршрут змагання пролягав територією природного парку Бойківщина, який належить до природно-заповідного фонду. Це так само заборонено законом.

Тільки після розголосу активістів та журналістів справою зацікавилися органи екологічного контролю та поліція. До прикладу, начальник Державної екологічної інспекції у Львівській області Роман Дасюк розповідав, що у їхньому відомстві переглянули відео раллі та встановили спочатку 19, а потім ще 47 номерів авто, що брали у ньому участь. Екологи звернулись до сервісного центру МВС, які надали надали імена власників, але не надали адрес. Що унеможливило викликати їх для показів та складання протоколів. В результаті, двомісячний термін для того, щоб знайти та покарати винуватців у цьому адміністративному порушенні, минув.

Як повідомили нам у відповідь на запит до Держекоінспекції, жодного з організаторів чи учасників раллі не було притягнено до відповідальності. Натомість штраф у 850 грн заплатив один майстер лісу Вишківського лісництва Вигодського лісового господарства.

P.S.  Вже після публікації, 20 липня, ми отримали ще одну відповідь на запит вже від Держекоінспекції у Львівській області, з якої стало відомо, що до відповідальності притягнули також координатора трофі-експедиції «Карпатський кордон-2021» Олександра Ревонюка. На нього було складено протокол про адміністративне правопорушення. Сума стягнення становить 1190 грн.

Крім того, у ході позапланової перевірки Турківського лісгоспу «за невжиття заходів реагування» з посадової особи лісгоспу стягнули також 1190 грн. Проте, хто саме ця посадова особа, не повідомляють. Станом на 19 липня штрафи не сплачені.

 

Матеріал підготовлено за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження». Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження».

Наробили шуму [1]


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/07/20/pokarannya-za-nezakonne-ralli-otrymav-odyn-majster-lisu-zamist-dvohsot-dzhyperiv/

URLs in this post:

[1] писали: https://ngl.media/2021/06/04/narobyly-shumu/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.