- NGL.media - https://ngl.media -

Батько й син розпиляли 1,5 млн грн на реставрацію медуніверситету

19.07.2021 @ 09:00 в І-Франк,Новини

Івано-Франківський національний медичний університет підписав угоду [1] із ТОВ «БК фахівець» на реставрацію фронтальної частини фасаду медуніверситету. Підрядник отримає 1,53 млн грн, а під час тендеру позмагався із пов’язаним учасником.

Згідно з договором, ремонтуватимуть фасад головного корпусу медуніверситету на вул. Галицькій 2. Будівля 1894 року є пам’яткою архітектури місцевого значення. Раніше тут знаходилась Австрійська дирекція залізниці, пізніше польський магістрат.

Технічним завданням передбачено, що підрядник проведе частковий ремонт даху, фарбування вікон, чистку та ґрунтування стін. За договірною ціною, понад половину бюджету складуть заробітні плати працівникам ‒ 783 тис. грн або 51% від закупівлі. Натомість фірма отримає лише 58 тис. грн прибутку (3,8% від суми замовлення). Завершити роботи «БК Фахівець» має кінця жовтня 2021 року.

Батько проти сина

Участь у торгах, окрім ТОВ «БК Фахівець», взяв лише приватний підприємець Владислав Бартко. Пропозиція підприємця була на 60 тис. грн дорожчою. Під час аукціону учасники не знижували цін.

Приватний підприємець Владислав Бартко вперше бере участь у відкритих торгах. Раніше він отримував контракти лише за неконкуретними закупівлями, переважно від комунального підприємства «Міська ритуальна служба».

ТОВ «БК Фахівець» спільно належить Ігореві Вочуху та Романові Барткові. Останній є батьком «конкурента» Владислава Бартка. Факт рідства у телефонній розмові підтвердив Роман Бартко. Він не бачить в такій конкуренції проблем, а також заявив, що не знав, що його син братиме участь у цьому тендері.

Втім учасники цього тендеру є пов’язаними особами в розумінні ЗУ «Про публічні закупівлі» і тендерний комітет мав би відхилити їхні пропозиції, однак не зробив цього.

Ознаки повязаності

Крім родинних зв’язків між учасниками закупівлі існують й інші докази пов’язаності. Як приватний підприємець Владислав Бартко прописаний на вул. Целевича у Івано-Франківську. Але у деяких контрактах зазначає адресу на вулиці Пасічній. У цій же квартирі прописаний Роман Бартко. Останній також зареєстрований ФОПом і як контактну електронну скриньку зазначив romanbartko37@gmail.com [2]. Цей мейл використовував на одній із закупівель і Владислав Бартко.

Працівники приватного підприємця Бартка-старшого (на старих тендерах) і Бартка-молодшого дублюються.

Відкрийте в новому вікні, щоб роздивитись ближче

На іншій закупівлі Владислав Бартко користується мейлом tovnb@i.ua [3] та телефоном 0982755844. І електронка, і номер телефону належить «БК Фахівець». Електронну адресу фірма використовувала як контактну для пошуку [4] працівників, а номер телефону на закупівлях [5].

Окрім цього, у документах обох учасників є однакові дефекти сканування. Це означає, що довідки для «конкурентів» створили на одній техніці.

Відкрийте в новому вікні, щоб роздивитись ближче

Про постачальника

Окрім вищезгаданого тендеру, ТОВ «БК Фахівець» у 2020 році отримав два дрібні замовлення на 45 тис. грн сумарно.

Також Ігор Вовчух та Роман Бартко є власниками ще двох компаній: ТОВ «Будівництвозахід» і ТОВ «Найс буд». За даними [6] YouConrol, ці фірми одержали 8,8 та 8,7 млн грн за держзамовленнями.

 

 Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/07/19/batko-j-syn-rozpylyaly-1-5-mln-grn-na-restavratsiyu-meduniversytetu/

URLs in this post:

[1] угоду: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-06-07-001187-c

[2] romanbartko37@gmail.com: mailto:romanbartko37@gmail.com

[3] tovnb@i.ua: mailto:tovnb@i.ua

[4] пошуку: https://www.facebook.com/Bydzax/posts/1731885116949770/

[5] закупівлях: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-08-27-002710-c/print/limited-reporting/pdf

[6] даними: https://youcontrol.com.ua/contractor/?id=6382779&tb=government-procurement

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.