- NGL.media - https://ngl.media -

Суд закрив кримінальне провадження проти власника «Ві. Ай. Пі. Будівельна компанія»

12.07.2021 @ 08:30 в Львів,Новини

Сокальський районний суд Львівської області через строки давності закрив кримінальне провадження щодо екскерівника та діючого власника ТОВ «Ві. Ай. Пі. Будівельна компанія» Марка Янковенко та звільнив його від кримінальної відповідальності. Його підозрювали у підробці актів виконаних робіт по ремонту системи опалення приміщень майстерні Белзької філії Угнівського аграрно-будівельного ліцею.

Джерело: ухвала [1] від 23 червня 2021 року.

У 2018 році прокуратура до суду направила обвинувальний акт проти Янковенка, якого підозрювали ч.1 ст.366 (службове підроблення). Фірма неодноразово фігурувала в кримінальних провадженнях щодо підозри у розтраті бюджетних коштів та недовиконанні ремонтних робіт.

За матеріалами справи відомо, що директор підозрювався в тому, що вніс неправдиві відомості в акти виконаних робіт на роботи з встановлення деяких конструктивних елементів, які були виконані не в повному обсязі. Це встановила будівельно-технічна експертиза, яка проводилась у січні 2018 року. Також експертиза встановила невідповідності у вартості виконаних будівельних робіт «Ві. Ай. Пі. Будівельна компанія» з тим, що увійшли в акти виконаних робіт.

Також Господарський суд Львівської області розглядав [2] справу за позовом аграрно-будівельного ліцею до «Ві. Ай. Пі. Будівельна компанія» про стягнення завищеної вартості робіт у сумі 76 тис. грн. З фірми судом все ж вдалося стягнути кошти на користь навчального закладу.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Ві.Ай.Пі. Будівельна компанія» зареєстроване 2012 року у Львівській області (м. Пустомити). До 2016 року фірмою керував Марко Янковенко, а наразі – Володимир Костюк. Основний вид діяльності фірми – розробка будівельних проєктів. З 2018 року «Ві. Ай. Пі. Будівельна компанія» взагалі не конкурувала в тендерах та не укладала угоди. З 2014 по 2017 роки вона отримала державних замовлень на суму близько 401 млн грн.

Станом на 1 червня товариство має податковий борг розміром 1 млн грн. Також Янковенко є співвласником ще декільком фірм і має частки у ТОВ «Конезавод талант» (30%) та ТОВ «Львівгалінжирінг» (15%), до 2014 року був керівником ТОВ «Вест білдінг груп».


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/07/12/sud-zakryv-kryminalne-provadzhennya-proty-vlasnyka-vi-aj-pi-budivelna-kompaniya/

URLs in this post:

[1] ухвала: https://reyestr.court.gov.ua/Review/98032996

[2] розглядав: https://reyestr.court.gov.ua/Review/78927311

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.