- NGL.media - https://ngl.media -

Суд арештував шість гектарів землі поблизу Яворівського кар’єру

01.07.2021 @ 09:00 в Новини

Яворівський районний суд Львівської області наклав арешт на три земельні ділянки на березі Яворівського кар’єру в селі Залужжя (Яворівський район). Ділянки були передані у приватну власність всупереч законодавству травні поточного року. Крім того, саме тут комунальне підприємство Яворівської районної ради «Туристично відпочинковий центр Яворівського району» планувало будівництво рекреаційного центру.

Джерело: ухвала [1] від 22 червня 2021 року.

З матеріалів справи стало відомо, що керівник КП Юрій Кенцало ще у вересні 2020 року звернувся до Яворівської РДА про дозвіл на виготовлення детального плану території навколо кар’єру для подальшого розміщення тут відпочинкового комплексу для населення. Територія довкола кар’єру перебуває у постійному користуванні ДП «Екотрансенерго».

Територія Яворівського карєру. Арештовані ділянки обведено червоним

Саме це державне підприємство 12 квітня 2021 року надало згоду щодо їх вилучення, хоча не мало для цього підстав. У травні ділянки, які класифікувались як землі промисловості, отримали призначення «для ведення особистого селянського господарства» і були передані в приватну власність.

Слідство встановило, що ділянки справді були розташовані на землях промисловості та перебували у постійному користуванні ДП «Екотрансенерго», але тут не виявлено жодної будівлі промислового комплексу, а лише чагарники та зарослі.

Цікаво, що арешт наклали лише на три земельні ділянки поблизу озеру, проте за даними Публічної кадастрової карти решта берегу вже також розпайована, але не потрапила у матеріали даного кримінального провадження, що відкрито за ч.1 ст.367 КК України [2] (службова недбалість).

Власником однієї з арештованих ділянок є Тарас Тузяк, батько начальник відділу Центр надання адміністративних послуг Солонківської сільської ради Павла Тузяка. Він розділив її Олександрою Павлишин, і в такий формально уникнув арешту майна, оскільки в ухвалі зазначено архівний кадастровий номер ділянки площею 2 га, а не дві ділянки по 1 га.

Ще одна ділянка належить Романові Поріцький, який зареєстрував право власності у Сокільницькій сільській раді 31 травня. А третьою володіє ймовірний військовослужбовець Іван Наконечний.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/07/01/sud-areshtuvav-shist-gektariv-zemli-poblyzu-yavorivskogo-kar-yeru/

URLs in this post:

[1] ухвала: https://reyestr.court.gov.ua/Review/97897494

[2] ст.367 КК України: http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/an_909911/ed_2021_04_23/pravo1/T012341.html?pravo=1#909911

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.