- NGL.media - https://ngl.media -

Депутати Львівської міськради не подолали вето Садового щодо забудови ділянки на Коновальця

17.06.2021 @ 12:54 в Львів,Новини

Депутати Львівської міської ради сьогодні, 17 червня, не подолали вето міського голови щодо надання дозволу на розроблення детального плану території у районі вул. Є. Коновальця, вул. Житомирської, вул. Гіпсової, вул. Г. Семирадського. Мова йде про плани ТОВ «Констракшн Проект» збудувати житловий будинок в історичному ареалі за адресою вул. Коновальця, 114-116.

Нагадаємо, питання щодо цього детального плану території двічі розглядали [1] під час сесійного засідання 20 травня. Спочатку цей проєкт ухвали не набрав достатньої кількості голосів. Його не підтримала [2] «Самопоміч», натомість голоси дали «Європейська солідарність», «Голос», «Варта» і «Свобода».

Однак в кінці засідання сесії депутати переголосували це питання. Вдруге рішення прийняли завдяки активізації ще шести депутатів від ЄС і по одному від «Голосу» і «Самопомочі» (Любов Давидович, єдина із «Самопомочі», хто проголосувала за це). 24 травня міський голова Львова Андрій Садовий наклав [3] вето на ухвалу.

Сьогодні під час засідання депутати не змогли подолати вето мера. За проголосувало лише 6 депутатів, ще 15 – утрималось. Не голосувало 36 депутатів.

Про забудовників

Як повідомляли [4] «Наші гроші. Львів», згідно з реєстром нерухомості, ініціатор розроблення детального плану території «Констракшн Проект» не володіє жодною нерухомістю, але зареєстроване в будинку на вул. Коновальця, 116. За цією адресою є будівлі Комунального дитячого ревмокардіологічного санаторію, які продала Львівська облрада. Ділянка санаторію має площу 0,4426 га і відноситься до лікувальної зони.

За ці та інші будівлі медичних закладів тривав судовий спір між Львівською облрадою та Львівською міськрадою, яка вважає ці приміщення своїми. 15 червня Верховний Суд закрив [5] касаційне провадження за скаргами Львівської міської ради. Однак як повідомила директорка юрдичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич, у суді триває спір за позовом Львівської обласної прокуратури.

Із реєстру нерухомості «Наші гроші. Львів» з’ясували [4], що з лютого власником будівель на вул. Коновальця, 114 і 116 стало ТОВ «Скай дістрікт», власником якого є Олександр Фтомін (80%), бенефіціар «КУА «Авалон груп». А також по 10% володіють АТ «ЗНВКІФ «Адамант» і АТ «ЗНВКІФ «Камет».

Щодо заявника, то «Констракшн Проект» зареєстрували лише 28 квітня цього року. Того ж дня фірма звернулася до міськради з проханням про розробку ДПТ, 12 травня за погодження проекту ухвали проголосувала депутатська комісія архітектури [6], а вже 14 травня питання включили в порядок денний засідання сесії. Одноосібним власником і директором фірми є адвокат [7] із село Чернилява Яворівського району Артур Прійма, який був підписантом ТОВ «ТОВ «Авалон Констракшн».


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/06/17/deputaty-lvivskoyi-miskrady-ne-podolaly-veto-sadovogo-shhodo-zabudovy-dilyanky-na-konovaltsya/

URLs in this post:

[1] розглядали: https://ngl.media/2021/05/20/deputaty-ne-pidtrymaly-rozrobku-detalnogo-planu-na-konovaltsya/

[2] не підтримала: https://docs.google.com/document/d/1ee7vK_ZrRZvwVDDdc03AJNDmvTJHSJ9fzelR3jrAkDQ/edit

[3] наклав: https://city-adm.lviv.ua/news/government/285836-mer-lvova-zupynyv-zabudovu-na-mistsi-sanatoriiu-na-vul-konovaltsia

[4] повідомляли: https://ngl.media/2021/05/19/avalon-planuye-zabuduvaty-terytoriyu-dytyachogo-sanatoriyu-na-konovaltsya/

[5] закрив: https://www.facebook.com/lvoblrada/posts/1924344981064461

[6] комісія архітектури: https://city-adm.lviv.ua/lmr/live/architecture/watch/3127-120521

[7] адвокат: https://erau.unba.org.ua/profile/59674

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.