- NGL.media - https://ngl.media -

Виконком переніс затвердження МУО для будівництва депутата Бербеки на Поповича

14.06.2021 @ 12:45 в Львів,Новини

Виконавчий комітет Львівської міської ради 14 червня переніс питання про затвердження містобудівних умов та обмежень ОСББ «Грушевський» на будівництво житлового будинку на вул. Ємельяна Поповича, 6 поблизу проспекту Шевченка у Львові.

Після виступу активістів на засіданні виконкому, міський голова Львова Андрій Садовий ініціював виїзне засідання на місце майбутнього будівництва. При цьому він зазначив, що хотів би, щоб вже цього місяця «поставили крапку в цьому питанні».

Нагадаємо, скандал довкола цього будівництва триває з вересня 2020 року, коли вперше затвердили [1] детальний план території і дозволили знести двоповерховий будинок, на місці якого планували збудувати 5-ти поверховий. Наявний будинок не є пам’яткою архітектури, але місцеві мешканці різко виступили [2] проти нового будівництва, оскільки вважають, що воно може створити загрозу руйнації довколишніх будинків. Міський голова Львова Андрій Садовий тоді наклав вето на цей документ.

Двоповерховий будинок на Поповича, 6

Новий детальний план затвердили [3] вже у лютому 2021 року. Він передбачає будівництво п’ятиповерхового будинку. Однак ця висота не є остаточною, її можуть збільшити до шести поверхів, влаштувавши плоский дах замість скатного.

Цікаво, що тоді за цей ДПТ проголосував і депутат міської ради від партії «Європейська солідарність» Назарій Бербека. Він заявив, що немає конфлікту інтересів щодо цього питання, оскільки ще у 2017 році реалізував майно, яке йому тут належало. Натомість, як з’ясувала активістка Ірина Юзик, це не відповідає дійсності.

Згідно з документом, який Ірина Юзик оприлюднила на свій сторінці у  Facebook, у 2019 році Назарій Бербека як один із мешканців будинку підписав пропозицію щодо будівництва нового житла на місці старої будівлі.

«Ми, власники квартир і члени родин, будинку на вул. Поповича, 6, хочемо власним коштом на місці старого будинку, який знаходиться в аварійному стані і який вже є не придатний для проживання, збудувати нове житло для себе», − вказано в документі.

Про забудовника

Сьогодні чинний депутат ЛМР Назарій Бербека знову формально не причетний до будівництва. Він був серед засновників ОСББ «Грушевський» до 2018 року разом зі своїм бізнес-партнером Тарасом Дідиком. Однак з жовтня 2020 року власниками є четверо осіб, серед яких 80-річна Степанія Марчак, мати Ігоря Марчака, колишнього директора «Львівтеплоенерго» та голови правління «Львівгазу».

Іншими засновниками ОСББ є Микола та Лілія Князевичі та 81-річний Георгій Пушинський. Микола Князевич є головним державним інспектором [4] Державної митної служби України, а його батьком ймовірно є Князевич Микола Михайлович, колишній податківець [5]. Батько Назарія Бербеки, Володимир, також працював заступником голови ДПА у Львівській області.

Про будівництво

За даними детального плану території, будинок на Поповича, 6 планують збудувати висотою 22,1 метрів. Раніше на  засіданні архітектурно-містобудівної ради при управлінні архітектури та урбаністики Львівської міськради йшлося про максимальні шість поверхів будівлі. Тепер ж забудовник зможе звести і щонайменше сім поверхів, якщо один поверх матиме три метри.

Проєкт майбутньої будівлі на вул. Поповича, 6 (візуалізація забудовника)

Багатоповерхівка орієнтовною площею 293 м2 з 15-20 квартирами для проживання 40 людей. Також передбачений одно-дворівневий підземний паркінг на 8-15 автомобілів. З благоустрою забудовник обіцяє, зокрема, розширити тротуар вздовж будинку від 1,5 до 2,3-3,5 метрів.

Ділянка майбутньої будівлі також належить до історичного ареалу Львова, тому забудовник повинен погодити своє будівництво в Міністерстві культури та інформаційної політики.

А, згідно з генеральним планом Львова, ділянка будівництва розташована в межах житлової забудови, де дозволено максимум чотири поверхи. Затвердженим ДПТ депутати встановили на ділянці зону багатоквартирної житлової забудови (Ж-3), хоча план зонування Галицького району не затверджений.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/06/14/vykonkom-perenis-zatverdzhennya-muo-dlya-budivnytstva-deputata-berbeky-na-popovycha/

URLs in this post:

[1] затвердили: https://zaxid.net/meriya_dozvolila_znesti_budinok_xix_st_u_tsentri_lvova_dlya_budivnitstva_5_poverhivki_n1507344

[2] виступили: https://city-adm.lviv.ua/media/_lmrv5/tsnap/?u=https://city-adm.lviv.ua/public-hearings/266295-2606-31072019-hromadske-obhovorennia-shchodo-vrakhuvannia-hromadskykh-interesiv-pid-chas-rozroblennia-detalnoho-planu-terytorii-u-raioni-vul-l-martovycha-vul-i-hryhorovycha-vul-dzh-dudaieva-u-m-lvovi

[3] затвердили: https://ngl.media/2021/02/25/deputaty-zatverdyly-detalnyj-plan-dlya-budivnytstva-bagatopoverhivky-u-tsentri-lvova/

[4] інспектором: https://public.nazk.gov.ua/documents/a23c3b1b-2cff-4104-be68-094cbc1fbeb8

[5] податківець: https://galinfo.com.ua/news/u_pekarchuka_bude_stara_komanda_135651.html

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.