Бізнес-партнери розіграли сім мільйонів на ремонт парку від Давидівської ОТГ

10 Червня 2021

Село Давидів. Джерело: скрін з відео Віталія Дяків, жовтень 2020 року

Давидівська сільська рада 7 червня за результатами відкритих торгів уклала договір із ТОВ «Агро Транс» на капітальний ремонт території паркової зони за 7,2 млн грн.

За ці кошти у парку на вулиці Галицькій села Давидів повинні облаштувати доріжки, встановити вуличні меблі та освітлення, а також оновити газони та посадити нові рослини. Все це мають зробити до кінця грудня 2022 року.

Про тендер

Це вже другі торги, які Давидівська сільська рада проводить для закупівлді реконструкцію парку. Результати перших було скасовано через рішення АМКУ про їхню невідповідність Закону «Про публічні закупівлі». Тоді конкурували три підприємства: ТОВ «Агро Транс», із пропозицією у 7,1 млн грн, ТОВ «Юнам-монтаж», що пропонувало виконати роботи за 7,2 млн грн, та ТОВ «Захід Нео Буд» із сумою 6,3 млн грн. Найбільш економічно вигідну пропозицію від «Захід Нео Буд» відхилили через недоліки документів та оголосили переможцем «Агро Транс». Дискваліфікований учасник успішно оскаржив відхилення в АМКУ, але на другі торги фірма вже не прийшла.

Цього разу «Агро Транс» конкурувало лише з «Юнам-монтаж». Фірми оголосили ті самі цінові пропозиції, що і в першому тендері, та не змінювали їх на всіх етапах торгів.

Про змовників

Ймовірно, така поведінка учасників зумовлена їх пов’язаністю. Засновниками пустомитівського ТОВ «Агро Транс» у рівних долях є Юрій Горак та Світлана Барбуляк, яка також є співвласницею ТОВ «Бориславська оселя». Разом з нею «Бориславською оселею» володіє Юрій Вегера, який водночас є засновником та керівником конкурента ТОВ «Юнам-монтаж».

За даними YouControl, фірма «Агро Транс», яка зареєстрована 12 років тому, участь в бюджетних закупівлях почала брати лише у 2019 році, коли отримала замовлень на 19,5 млн грн, у 2020 році лише на 2,3 млн, а цього року – це перший переможний тендер. При цьому загалом фірма прийшла на дев’ять торгів, з яких, за інформацією проєкту Сlarity, шість разів конкурувала з ТОВ «Юнам-монтаж».

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.