Експерти з однієї агенції поборолися за грантові кошти на тендері «Охматдиту»

09 Червня 2021

Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «Охматдит». Фото: Галінфо

Підприємці Любов Мочарська та Володимир Крижанівський позмагалися за 213 тис. грн на послуги проєктного менеджера для Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит».

Обидва учасники є експертами агенції економічного розвитку «PPV Knowledge Networks». Як вказано на сайті агенції, Любов Мочарська є менеджеркою грантових проєктів, а Володимир Крижанівський – менеджером проєктів. Разом вони були тренерами на третій навчальній сесії в рамках річного навчального циклу з розробки стратегій розвитку територіальних громад у Києві в березні 2018 року.

А на поточний тендер обидва конкуренти подали довідки з однаковими дефектами друку/сканування, що свідчить про підготовку документів на спільній техніці. Під час аукціону підприємці змагалися знизили свої пропозиції на 7 тис. грн та 5,4 тис. грн, однак ціна Любові Мочарської все одно була на 1,5 тис. грн дешевшою – договір підписали з нею.

І Любов Мочарська, і Володимир Крижанівський свою домовленість про участь в тендері заперечили.

«Ви запитуєте дивні речі, звичайно, що ми не домовлялися. Я не бачила документів Крижанівського, тому не можу казати, де вони були зроблені», − зазначила підприємиця.

Володимир Крижанівський також переконував редакцію «Наші гроші. Львів», що він «не робив нічого спільного» з Любов’ю Мочарською.

На запитання про пов’язану діяльність в агенції економічного розвитку «PPV Knowledge Networks» обидва учасники відповіли, що лише надають там послуги.

Про проєкт

Послуги проєктного менеджера Любов Мочарська надаватиме до кінця 2021 року. Йдеться про грантову програму «Спільна ініціатива Мазовецької Спеціалізованої Лікарні в Остроленці та Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит» для підвищення доступності медичних послуг в області сучасної хірургії». Проєкт фінансується з Європейського Союзу, його загальний бюджет – 1,5 млн євро. Програма розпочалася в листопаді 2018 року та триватиме до листопада 2021 року.

В обов’язки Любові Мочарської входить, зокрема, загальне управління проєктом, розробка та дотримання детального плану реалізації проєкту, контроль виконання завдань, участь в робочих зустрічах та засіданнях проєкту, його презентація на публічних заходах та підготовка звітності.

У рамках проєкту повинні придбати обладнання для лапароскопічної хірургії, модернізувати операційну та конференц-залу в лікарні, відкрити телемедичний центр для тренінгів з лапароскопії та з іншої тематики.

За даними Prozorro, в рамках цієї програми Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «Охматдит» придбала операційний мікроскоп для отоларингології та обладнання до нього за 3,2 млн грн. А 443 тис. грн спрямували на встановлення та монтаж вентиляційної системи в лікарні.

Про підприємців

Любов Мочарська та Володимир Крижаніський вже не вперше зустрічаються на торгах. До прикладу, вони також змагалися на відкритих торгах з послуг проєктного менеджера в рамках цієї програми для Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит» в травні 2019 року. Тоді договір також підписали з Любов’ю Мочарською.

Підприємиця Мочарська зареєстрована 2004 року в Львові. За даними проєкту Clarity, вона почала отримувати державні замовлення з 2018 року, і за цей період підписала договорів на 888 тис. грн.

При цьому вона почала співпрацювати з дитячою клінічною лікарнею «Охматдит» як проєктний менеджер в квітні 2019 року. За цей час від лікарні підприємиця отримала замовлень на 832 тис. грн, в основному на проєктний менеджент та консультації.

Любов Мочарська також є підписанткою Асоціації «Агенція регіонального розвитку та європейської інтеграції», яке належить управлінню з питань майна комунальної власності Львівської обласної державної адміністрації та ЛКП «Агенція ресурсів Львівської міської ради». Як зазначено в YouControl, Любов Мочарська може вчиняти дії від імені юридичної особи, в тому числі підписувати договори. Як зазначила підприємиця редакції «Наші гроші. Львів», ця асоціація вже не функціонує.

Конкурент переможниці Володимир Крижанівський зареєстрував свою діяльність 2014 року в місті Новий Розділ на Львівщині. За даними проєкту Clarity, підприємець не отримав з 2016 року жодних державних замовлень, лише двічі конкурував на торгах з Любов’ю Мочарською.

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.