- NGL.media - https://ngl.media -

Суд скасував детальний план території площі Ринок за позовом львів’янина

08.06.2021 @ 09:00 в Львів,Новини

Львівський окружний адміністративний суд визнав протиправною та нечинною ухвалу Львівської міської ради «Про затвердження детального плану території у районі площі Ринок», яку депутати міської ради затвердили [1] ще у вересні 2019 року.

Джерело: рішення [2] оприлюднене 4 червня 2021 року.

Позивачем проти Львівської міської ради виступив львів’янин Юрій Казмірчук, а його представницею у суді була активістка громадської організації «Народна дія» Олеся Дацко. Він зазначав, що ухвала порушила його право як члена територіальної громади на безпосередню участь в місцевому самоврядуванні.

Юрій Казмірчук вважав, що ухвала про затвердження детального плану території у районі площі Ринок за змістом є регуляторним актом, оскільки її дія поширюється на невизначене коло людей. На його переконання, ухвала є незаконною, оскільки, була порушена процедура затвердження.

«Для прийняття відповідачем регуляторного акту, законодавством передбачена особлива процедура обговорення, обґрунтування, прийняття та оприлюднення, які не були дотримані», − зазначено у позові Юрія Казмірчука.

Натомість юристи Львівської міської ради заперечили, що ухвала є регуляторним актом, адже вона, за їхніми словами, не поширюється на невизначене коло людей, а сам документ містить індивідуально-конкретні приписи.

Однак суддя Зіновій Гавдик підтримав позивача. Своє рішення він обґрунтував тим, рішення місцевої ради про затвердження детального плану в межах населеного пункту стосується неперсоніфікованих осіб. Окрім того, оскаржувана ухвала була затверджена з порушенням встановленої законом процедури. Як зазначив суддя, це є «істотним порушенням процедурного права, який впливає на права та інтереси інших осіб, на яких поширюється дія нормативно-правового акту».

Про детальний план території

У детальному плані території в районі площі Ринок опрацювали простір площею 21 га в центрі Львові. Територія розташована в межах історичного ареалу Львова та Державного історико-архітектурного заповідника.

Серед основних завдань у детальному плані території – було передбачено нове будівництво туристичного комплексу на вул. Федорова, 23, 28 та готелю на площі Адама Міцкевича, 9. Перше будівництво на сьогодні припинене. А містобудівні умови та обмеження на зведення готелю на площі Адама Міцкевича, 9 в лютому 2020 року отримало [3] ТОВ «Центр розвитку нерухомості». Станом на травень цього року на цій ділянці працює техніка забудовника.

Детальним планом території також передбачено створення туристичної траси довжиною 800 метрів за маршрутом вежа Корнякта – Домініканський собор – Італійський дворик – Ратуша – площа Ринок – площа Івана Підкови – церква святих Петра і Павла.

А також – розчищення неконтрольованої автостоянки на площі Адама Міцкевича та трансформація її у пішохідну зону з можливістю пропуску громадського транспорту. Велодоріжку планували зробити за маршрутом проспект Свободи − площа Адама Міцкевича − вул. Братів Рогатинців − вул. Володимира Винниченка.

Про позивача

Позивачем проти Львівської міської ради був львів’янин, стоматолог третьої комунальної стоматполіклініки та учасник бойових дій Юрій Казмірчук. У липні 2020 року він продовжував [4] судитися з Львівською міською радою через невиплату заборгованості. На місцевих виробах в жовтні 2020 року балотувався [5] до Львівської обласної ради від політичної партії «За майбутнє».


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/06/08/sud-skasuvav-detalnyj-plan-terytoriyi-ploshhi-rynok-za-pozyvom-lviv-yanyna/

URLs in this post:

[1] затвердили: https://www8.city-adm.lviv.ua/inteam/uhvaly.nsf/(SearchForWeb)/6364D6AD26DE3FA1C2258482004913FD?OpenDocument

[2] рішення: https://reyestr.court.gov.ua/Review/97352199

[3] отримало: https://ngl.media/2020/02/07/vykonkom-dozvolyv-vlasnykovi-okko-zbuduvaty-gotel-na-ploshhi-mitskevycha-nezvazhayuchy-na-mistobudivni-porushennya/

[4] продовжував: https://www.032.ua/news/2832205/likaram-3-i-stomatpolikliniki-u-lvovi-majze-3-roki-ne-viplacuut-zarplatu-pracivniki-piketuvali-bila-apelacijnogo-sudu-video-foto

[5] балотувався: https://www.cvk.gov.ua/pls/vm2020/pvm056pid102=2962pf7691=2962pt001f01=695rej=0pt00_t001f01=695.html

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.