- NGL.media - https://ngl.media -

Екс-директора «ГрінЕра Україна» посадили під домашній арешт

31.05.2021 @ 09:52 в Львів,Новини

Слідчий суддя Галицького районного суду Львова обрав запобіжний захід підозрюваному у привласненні, розтраті майна у справі вивезення львівського сміття – колишньому директорові ТОВ «ГрінЕра Україна», який зараз не має місця роботи.

Він не зможе покидати місце проживання в нічний час доби: з 22 год. до 07 год. до 25 липня цього року включно.

Згідно з ухвалами суду [1], досудове розслідування встановило, що екс-директор ТОВ «ГрінЕра Україна» створив та очолив організовану групу, у яку, окрім нього, увійшли менеджер з логістики «ГрінЕра Україна», особа, якому підконтрольне ТОВ «ВР Компані» та начальник служби безпеки цього товариства.

Всі вони спільно, шляхом завищення додаткових витрат на перевезення твердих побутових відходів, упродовж січня-квітня 2020 року заволодівали бюджетними коштами, що відшкодовуються перевізникам за рахунок коштів міського бюджету Львова. Сума заподіяної шкоди становить майже 1,6 млн грн.

Про підозру екс-директорові «ГрінЕра Україна» за ч.5 ст.191 КК України [2] повідомили 25 травня. Він був керівником товариства з 2016 року по липень 2020 року, вказано в судреєстрі, і за даними YouControl, в той час фірмою керував Олексій Карнаушенко.

Ще одному із підозрюваних [3], який працював менеджером з логістики ТОВ «Грінера Україна», також призначили домашній арешт в нічний час доби.

Про підрядників «ГрінЕра Україна»

У своїй заяві «ГрінЕра Україна», яка належить Богдану Михалусю, повідомила [4], що минулоріч звільнила «директора компанії та ряд працівників, які можливо були долучені до певних порушень щодо вивезення ТПВ». А також переглянула співпрацю з усіма підрядниками, які могли бути дотичними і розірвала договори з ними».

Із кількох господарських судових спорів ми дізналися, що «ГрінЕра Україна» через згадане вище розслідування навіть не виплачувала підрядникам кошти. Наприклад, підприємиця Людмила Димид позивалась [5] за 79 тис. грн боргу за договором перевезення вантажу. Подібна історія була і в судовому спорі за позовом [6] від ТОВ «Оіл Фекторі». Обидві справи «ГрінЕра Україна» програла у першій інстанції.

Наприклад, як повідомила «ГрінЕра Україна» суду, поліція затримала вантажівки, які несанкціоновано скидали побутові відходи поблизу Жидачева Львівської області. Серед затриманих автомобілів також були і машини Людмили Димид. Відповідно, існує великий сумнів стосовно поїздок позивача до полігону в місті Тетіїв Київської області для подальшого захоронення сміття, а відтак і обґрунтованість заборгованості.

Крім того, як виявилось, обов`язок щодо захоронення побутових відходів покладався на ТОВ «ВР Компані», яке належить Олені Малиневській і Анатолію Пастуху, – саме працівників цього товариства також підозрюють у розтраті. Перевізник передавав відходи цій компаній, а тому на товарно-транспортних накладних були підписи і печатки «ГрінЕра Україна» Людмили Димид і «ВР Компані».

Щодо останньої, то аудитори Західного офісу Держаудитслужби під час ревізії діяльності Департаменту з питань поводження з відходами Львівської міської ради за 2017-2020 рр. встановили, що в КП «Благоустрій» в Тетієві відсутні договірних відносини із «ВР Компані».

Сільський голова села на Вінничині пішов у відставку через підрядника львівської «Грінери» (ДОДАНО КОМЕНТАР) [7]


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/05/31/eks-dyrektora-grinera-ukrayina-posadyly-pid-domashnij-aresht/

URLs in this post:

[1] ухвалами суду: https://reyestr.court.gov.ua/Review/97194487

[2] ст.191 КК України: http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/an_1019/ed_2021_04_23/pravo1/T012341.html?pravo=1#1019

[3] одному із підозрюваних: https://reyestr.court.gov.ua/Review/97194488

[4] повідомила: https://www.facebook.com/GreenEraLviv/posts/1196035174191731

[5] позивалась: https://reyestr.court.gov.ua/Review/95566388

[6] позовом: https://reyestr.court.gov.ua/Review/96341750

[7] Сільський голова села на Вінничині пішов у відставку через підрядника львівської «Грінери» (ДОДАНО КОМЕНТАР): https://ngl.media/2020/09/25/silskyj-golova-sela-na-vinnychyni-pishov-u-vidstavku-cherez-pidryadnyka-lvivskoyi-grinery/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.