- NGL.media - https://ngl.media -

Підозрюваним у торгівлі наркотиками поліцейським призначили застави

27.05.2021 @ 08:30 в Львів,Новини

У судовому реєстрі з’явилися ухвали про призначення запобіжних заходів поліцейським та їхнім пособникам, які підозрюються у продажі наркотиків. Згідно із судовими ухвалами, до групи входить чотири чинних та один колишній поліцейський. Більшість імен підозрюваних наразі не оприлюднено.

Єдиний відомий наразі фігурант групи – заступник начальника відділу кримінальної поліції Львівського районного управління поліції ГУ НП у Львівській області Юрій Фок, його ім’я випадково оприлюднили [1] в одній із ухвал. У Львівській обласній прокуратурі редакції повідомили, що йому також обрали запобіжний захід – тримання під вартою із можливістю внесення застави –  2 млн 270 тис. грн (ухвала в реєстрі поки що відсутня).

Нагадаємо, що Служба безпеки України виявила [2] злочинну наркогрупу, до якої входили чинні та колишні працівники Львівського районного управління поліції, зокрема, заступник начальника одного з відділів. Трьох підозрюваних затримали 21 травня.

Одному із оперуповноважених застосували запобіжний захід тримання під вартою на два місяці, але передбачили заставу [3]. Її розмір склав 2,04 млн грн, хоча першочергово слідчий ДБР клопотав про заставу в розмірі 4 млн грн.

Адвокат ще одного підозрюваного клопотав про відвід від розгляду справи судді, яка прийняла рішення про запобіжний захід двом іншим фігурантам справи. Однак суд не задовольнив клопотання [4] адвоката.

Ще одна особа не є поліцейським і підозрюється [5] у збереженні та збуті наркотичних речовин та співпраці з групою, й отримала заставу у 181 тис. грн. В ухвалі немає фактичних обставин злочину, але у документі зазначено, що підозрюваний «має широке коло знайомих серед службових осіб різних правоохоронних органів».

Кримінал на ДБРівського агента

Для викриття поліцейської групи ДБР, СБУ та прокуратура використовували [1] свого агента. Поліцейські залучали його як понятого, а потім нібито вимагали від особи під прикриттям робити крадіжки в обмін на наркотики, або знайти і зазначити назви каналів у Telegram, які здійснюють продаж наркотиків у Львові.

Поліцейські дізнались, що цей агент діє під контролем ДБР. І тоді вони залучили ще одного чоловіка, який призначив агенту зустріч для придбання наркотиків. 22 квітня така зустріч відбулася, але агент під прикриттям від пропозиції відмовився.

У поліції «покупець» погодився свідчити на агента. Згідно з ухвалами, 30 квітня він повідомив, що хоче добровільно здати наркотики, які він нібито у нього придбав, хоча насправді отримав їх у іншої особи. Це дозволило поліцейським відкрити кримінальне провадження проти агента. 19 травня агент і цей чоловік зустрілись повторно. На цей раз він передав агенту наркотики, після чого його затримали.

Наразі цьому помічникові поліцейських призначили [1] домашній арешт на 2 місяці.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/05/27/pidozryuvanym-u-torgivli-narkotykamy-politsejskym-pryznachyly-zastavy/

URLs in this post:

[1] оприлюднили: https://reyestr.court.gov.ua/Review/97080959

[2] виявила: https://ssu.gov.ua/novyny/na-lvivshchyni-sbu-blokuvala-diialnist-narkouhrupovannia-do-yakoho-vkhodylo-dekilka-pratsivnykiv-politsii

[3] заставу: https://reyestr.court.gov.ua/Review/97081130

[4] клопотання: https://reyestr.court.gov.ua/Review/97081136

[5] підозрюється: https://reyestr.court.gov.ua/Review/97081126

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.