- NGL.media - https://ngl.media -

Суд дозволив директору фірми Брезіцьких виходити з дому вдень

20.05.2021 @ 09:00 в Львів,Новини

Слідчий суддя Галицького районного суду м. Львова змінив запобіжний захід Оресту Половинку, директорові компанії ТОВ «Добрі дороги», який підозрюється у привласненні 2 млн грн на ремонтах доріг.

У квітні суд обрав йому запобіжний захід у виді домашнього арешту із цілодобовою забороною покидати будинок впродовж 2 місяців. Зараз суд змінив обмеження – зобов’язав не залишати помешкання з 20:00 год. до 07:00 год.

Джерело: ухвала [1] суду від 11 травня.

Суд змінив попереднє рішення через клопотання адвоката підозрюваного, яка повідомила, що цілодобовий домашній арешт «створює перешкоди в виконанні ним своїх обов`язків директора ТОВ «Добрі дороги», унеможливлює ведення бізнесу на належному рівні, негативним чином впливає на відносини з контрагентами та ставить під ризики виконання наявних договорів підряду». Крім того, підозрюваний сумлінно з`являвся за викликом до слідчого на допити.

Прокурор проти задоволення клопотання про зміну запобіжного заходу не заперечував. Нагадаємо, під час обрання першого запобіжного заходу просили про 1,6 млн грн застави.

Про підозру

Як повідомляли «Наші гроші. Львів», у 2018-2019 роках ТОВ «Добрі дороги» виграло [2] тендери на капітальні ремонти доріг у Великому Любіні та Братковичах у Городоцькому районі. Директора підозрюють у тому, що він вніс фіктивні відомості у акти виконаних будівельних робіт. Таким чином Орест Половинко , згідно з підозрою, незаконно заволодів 1,97 млн грн.

Варто зазначити, що у жовтні 2020 року Братковицька сільська рада уклала ще один договір на ремонт місцевої вулиці за 13,1 млн грн із цією ж фірмою, про що повідомляли [3] «Наші гроші. Львів».

ТОВ «Добрі дороги» зареєстровано у селі Завидче Радехівського району, а його власниками є Марія Брезіцька і ТОВ «Консалт девелоп», яким спільно володіють Роман Брезіцький та Орест Половинко.

Правоохоронці вважають, що коштами «Добрі дороги» заволоділи у змові із ТОВ «Простір інжиніринг», яке також належить Роману Брезіцькому.

Роман Брезіцький є братом Назарія Брезіцького, кандидата на пост голови Львівської ОТГ. Його родина також відома кількома будівельними скандалами [4] у Львові.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/05/20/sud-dozvolyv-dyrektoru-firmy-brezitskyh-vyhodyty-z-domu-vden/

URLs in this post:

[1] ухвала: https://reyestr.court.gov.ua/Review/96852081

[2] виграло: https://ngl.media/2021/04/12/dyrektora-firmy-brezitskyh-posadyly-pid-domashnij-aresht-za-pidozru-v-pryvlasnenni-2-mln-grn/

[3] повідомляли: https://ngl.media/2020/10/07/brat-kandydata-u-mery-lvova-vvidremontuye-vulytsyu-u-seli-lvivskoyi-oblasti-za-13-mln-grn/

[4] будівельними скандалами: https://zaxid.net/kandidat_v_meri_lvova_nazariy_brezitskiy_pochav_demontazh_samobudu_na_tarnavskogo_n1508755

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.