- NGL.media - https://ngl.media -

Підозрюваному в отриманні $10 тис. за вплив на хід розслідування АМКУ призначили 500 тис. грн застави

27.04.2021 @ 09:30 в Львів,Новини

Слідча суддя Галицького районного суду міста Львова Людмила Фролова призначила екс-працівникові АМКУ, якого підозрюють в отриманні 10 тис. дол., запобіжний захід у виді тримання під вартою на 60 діб з можливістю внесення 500 тис. грн застави.

Джерело: ухвала [1] суду від 16 квітня.

Заступника начальника управління претензійно-правової та загальної роботи Київської обласної державної адміністрації, який за даними [2] Генпрокуратури є колишнім працівником АМКУ, затримали за підозрою в зловживанні впливом. Він нібито вимагав 10 тис. доларів від директора компанії «Росана-Архбудком».

За ці гроші, згідно із судовими ухвалами, він мав би вплинути на голову Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України. Оскільки проти «Росана-Архбудком» проводилося розслідування, то нібито штраф не мали накласти, і ще передбачалося відтермінування строків розгляду справи до восьми місяців.

Про 60 діб під вартою із можливістю 500 тис. грн застави просив слідчий та прокурор. Захисники підозрюваного вважали їхнє клопотання необґрунтованим, бо нібито дії підозрюваного невірно кваліфікували: сам директор фірми звернувся до нього з метою уникнення відповідальності, а він порадив йому йти до адвоката, гроші в результаті отримала третя особа. Крім того, 500 тис. грн застави для підозрюваного є непосильними. Однак суддя не погодилася із позицією захисту і призначила такий запобіжний захід, як просила прокуратура.

Крім того, окремою ухвалою підозрюваного із Київської обласної державної адміністрації відсторонили [3] від посади на два місяці, до 14 червня 2021 року.

Про компанію

ТОВ «Росана-Архбудком» зареєстровано в Жовкві Львівської області, власниками компанії є Ростислав і Анатолій Гапони. Згідно з даними Clarity, компанія активно бере участь в публічних закупівлях – з 2016 року підписала договорів на понад 50 млн грн, в основному на технічний нагляд за виконанням будівельних робіт, ремонтні роботи, обстеження димоходів тощо.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/04/27/pidozryuvanomu-v-otrymanni-10-tys-za-vplyv-na-hid-rozsliduvannya-amku-pryznachyly-500-tys-grn-zastavy/

URLs in this post:

[1] ухвала: https://reyestr.court.gov.ua/Review/96421245

[2] даними: https://www.gp.gov.ua/ua/news?_m=publications&_t=rec&id=293294

[3] відсторонили: https://reyestr.court.gov.ua/Review/96421233

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.