- NGL.media - https://ngl.media -

Дубневичі продали будівлю під спортклубом «Формула краси» на Стрийській

23.04.2021 @ 09:30 в Львів,Новини

Сімейна фірма Дубневичів «Агропромислове підприємство «Львівське» продало будівлю кафетерію площею 1670 кв. м на вулиці Стрийській, 202 ТОВ «Віллоу ЯРД Р1». Насправді мова йде не про кафетерій, оскільки там давно функціонує спортивно-оздоровчий клуб «Формула краси».

«Наші гроші. Львів» дізналися про це, оскільки новий власник звернувся [1] до Львівської міської ради, аби отримати ділянку під будівлею. Але вже не для кафе, а під житлове будівництво.

Продаж будівлі відбувся ще у вересні 2020 року, але тільки зараз «Віллоу ЯРД Р1» звернулося до міськради. Питання спочатку включили в порядок денний засідання сесії 22 квітня, однак потім зняли.

Земля під придбаною будівлею має площу площею 0,57 га та цільове призначення «для будівництва та обслуговування об’єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування для розміщення кафе». Право постійно користування нею мало «АПП Львівське», яке належить Юрію та Павлам Дубневичам — це сини політиків Ярослава та Богдана Дубневичів.

Фото Львівської міськради

Тепер, як вказано в проєкті ухвали, новий власник має інші плани на цю територію – «для будівництва багатофункціонального житлового комплексу з об’єктами ділового, культурного і комерційного призначення та житловими одиницями».

Згідно з генпланом, ділянка розташована в «зеленій» зоні (санітарно-захисні насадження), а зонуванням визначено зону Г-2 (торгово-ділові зони). У пояснювальній записці також зазначено, що частина ділянки є в зоні Л-1 (озеленені території).

Нові власники

Засновниками ТОВ «Віллоу ЯРД Р1» є Арсен Шлапак та ЗАТ «Закритий недеверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд Акорд». Арсен Шлапак є також співвласником ТОВ «Ательєр». Ця компанія впродовж останніх кількох років просуває [2] конфліктний проєкт будівництва готелю на вулиці Вороного у центрі Львова.

Бенефіціаром ЗАТ «Інвестиційний фонд Акорд» є Олександр Берба. Через цей же фонд він володіє ТОВ «Інсула інвест» та «Авалон Плейс».

Берба орендує чимало землі поблизу довкола згаданої в ухвалі ділянки. Майже вся територія довкола озера на вулиці Стрийській перебуває в оренді його компаній, а це понад 3,5 га. Найбільше землі орендує тут ТОВ «Агенція Європростір», яке також контролює ЗАТ «Інвестиційний фонд Акорд».

ТОВ «Агенція Європростір» будуватиме спортивно-офісні центри та апарт-готель на перехресті Стрийської-Наукової. У лютому 2020 року виконком дозволив внести зміни до містобудівних умов та збільшив [3] висотність забудови більш, ніж вдвічі. У лютому 2021-го року до МУО внесли [4] нові зміни, але вони стосувались лише відступів та червоних ліній.

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.

Дубневичі виставили на продаж землю біля «Арени Львів» [5]


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/04/23/dubnevychi-prodaly-budivlyu-pid-sporttsentrom-formula-krasy-na-stryjskij/

URLs in this post:

[1] звернувся: https://drive.google.com/drive/folders/1tMmumxjsh80bWYfgStzm6KBqyby_wGII

[2] просуває: https://ngl.media/2021/02/05/lviv-yany-prograly-v-sudi-spravu-pro-budivnytstvo-gotelyu-na-vulytsi-voronogo/

[3] збільшив: https://portal.lviv.ua/news/2020/02/28/meriia-vdvichi-zbilshyla-vysotu-sportyvno-ofisnoho-tsentru-na-stryjskij-naukovij

[4] внесли: https://www8.city-adm.lviv.ua/Pool/Info/doclmr_1.NSF/(SearchForWeb)/A129837579224BA8C22586880044A53D?OpenDocument

[5] Дубневичі виставили на продаж землю біля «Арени Львів»: https://ngl.media/2021/04/19/dubnevychi-vystavyly-na-prodazh-zemlyu-bilya-areny-lviv/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.