- NGL.media - https://ngl.media -

Депутати з Садовим дозволили забудову житлом 30 соток на Стрийській

22.04.2021 @ 11:55 в Львів,Новини

ТОВ «Винява» отримає ділянку на вул. Стрийській, 109-б, оскільки міський голова Андрій Садовий зняв зауваження і підписав ухвалу. Відтак питання зняли з порядку денного.

Під час минулого засідання сесії 25 березня ухвалу підтримали 24 депутати від «Європейської солідарності», 7 – від «Варти» і 4 – від «Свободи», а також секретар ЛМР Маркіян Лопачак. Втім ухвала була зупинена міським головою та направлена із зауваженнями на повторний розгляд. Садовий відкликав вето, оскільки його зауваження врахували.

Проєктом передбачалося, що компанія отримає 0,3086 га на Стрийській в оренду на 10 років для будівництва багатоквартирних житлових будинків з нежитловими приміщеннями та вбудованими автостоянками.

Згідно із містобудівним порталом, ділянка розташова на території громадських центрів, комплексів та об’єктів, а зонуванням передбачено, що це торгово-ділова зона Г-2, де в допустимих видах забудови (тобто як виключення в певних випадках) можливі квартири лише на верхніх поверхах.

ТОВ «Винява» володіє на ділянці будівлею площею 14,5 кв. м. Одним із зауважень до проєкту ухвали і був той факт, що значна частина ділянки вільна від забудови. Крім того, директорка юридичного департаменту ЛМР вказала, що відсутня інформація про відповідність всім видам містобудівної документації, а один із заступників міського голови – що нове житлове будівництво вестимуть в зоні Г-2.

Власниками ТОВ «Винява» є Борис Стадник і Мирон Фарович. Разом вони володіють компанією «Метгал», а окремо ще низкою юридичних осіб.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/04/22/pytannya-pro-zabudovu-zhytlom-30-sotok-na-stryjskij-znyaly-iz-sesiyi-bo-sadovyj-pidpysav-uhvalu/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.