- NGL.media - https://ngl.media -

Депутати не подолали вето Садового на видачу Тістикам гектару землі під забудову

22.04.2021 @ 16:34 в Львів,Новини

Депутати Львівської міськради під час повторного голосування не змогли подолати вето міського голови щодо зміни цільового призначення орендованих ПП «Юридична компанія «Егіда-Львів» земельних ділянок на вул. Миколайчука. За проголосувало лише 12 депутатів.

Цю ухвалу, прийняту на попередньому пленарному засіданні 25 березня, зупинив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Егіда-Львів» орендувала ділянки на вул. Миколайчука для обслуговування насосних свердловин. У разі успішного голосування компанії дозволили б оренду ділянок площею 0,83 га вже для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків (одна з чотирьох ділянок – для будівлі змішаного використання).

При цьому, згідно з даними державного реєстру нерухомості, фірмі на цих ділянках належать об’єкти нерухомості загальною площею лише 14,2 кв. м.

До проєкту ухвали були зауваження директорки юридичного департаменту ЛМР Гелени Пайонкевич. Відповідно до детального плану території, одна із ділянок розташована в зоні Ж-4 (змішаної житлової забудови) і частково в зоні Р-3 (зона озеленених територій загального користування), де не передбачено формування земельних ділянок для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будівників.

ПП «Юридична компанія «Егіда-Львів» належить Володимиру та Ярославу Тістикам (по 42,5%) і їхній тітці Ніні Мичці (15%). Тістики були депутатами від ВО «Свободи», Ярослав – Львівської міськради, Володимир – Львівської облради. Син Ярослава Тістика Ростислав є народним депутатом [1] від «Слуги народу».


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/04/22/deputaty-ne-podolaly-veto-sadovogo-na-vydachu-tistykam-gektaru-zemli-pid-zabudovu/

URLs in this post:

[1] народним депутатом: https://itd.rada.gov.ua/mps/info/page/21093

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.