- NGL.media - https://ngl.media -

В «Малому Карпатському колі» відремонтують два мости за 22 млн грн

21.04.2021 @ 09:00 в Львів,Новини

Служба автомобільних доріг у Львівській області спрямує [1] 22,5 млн грн на капітальні ремонти двох мостів через річку Бримівка на трасі Київ-Чоп. Відповідний договір підписали з ТОВ «Автомагістраль-Південь».

Йдеться про мости на річці Бримівка в селі Плав’є та в селі Тухолька, Сколівського району. Ці населені пункти розташовані на автомобільній дорозі державного значення Київ-Чоп. Згідно з технічним завданням, на мостах підсилять поточні опори, відремонтують самі мости, зроблять тротуари, водовідведення. Нанесуть антикорозійне покриття на тротуари, плити та опори, а також відремонтують під’їзди до мостів.

Як зазначив речник Служби автомобільних доріг у Львівській області Іван Бондар, потреба в ремонті виникла через закінчення міжремонтного терміну мостів. За його словами, останній раз їх оновили та здали в експлуатацію у 2005 році, а сам міжремонтний період закінчився 2017 року.

«На сьогодні проїзд по мостах ще допустимий, але вони вже потребують ремонту. Зважаючи, що це дорога міжнародного значення, вона має великий вантажний потік, тому ми не можемо допустити зупинки руху», − розповів Іван Бондар.

Мости відремонтують в межах реалізації проєкту [2] «Мале Карпатське коло», який включений до національної програми «Велике будівництво». Він передбачає [3] ремонт 75,5 км доріг державного значення Львівщини «з велодоріжками, сучасним освітленням, необхідною інфраструктурою та капітально відремонтованими мостами». Йдеться про ремонт 37 мостів, зокрема через річку Орявчик, Орява, Сможанка в Сколівському районі та у селі Славське. На реалізацію запланованих ремонтних робіт у 2021 році потрібно [4] близько 2,5 млрд грн.

Основна мета проєкту «Мале Карпатське коло» − з’єднати [3] найкоротшими шляхами найголовніші туристичні центри Карпат у Львівській, Закарпатській та Івано-Франківській областях. Йдеться про такі населені пункти як Славське, Рожанка, Сколе та Плай на Львівщині, Пилипець, Ізки, Синевир та Міжгір’я на Закарпатті та Вигоду, Вишків і Буковель на Прикарпатті.

Про підрядника

Компанія «Автомагістраль-Південь» зареєстрована 2006 року в Одесі. Хоча її власниками прописані жителі Одещини Валерій Коротков та Олег Наливанний, однак, як зазначають [5] «Наші гроші», фірму контролює бізнесмен Олександр Бойко. Він є також засновником фірми «Шляховик-97», найбільшого постачальника будівельних матеріалів та техніки для підприємства «Автомагістраль-Південь».

Компанія «Автомагістраль-Південь» є однією із засновниць Національної асоціації дорожників України, куди також входять [6] ТОВ «Онур конструкціон інтернешнл» та ТОВ «Техно-буд-центр». У 2020 році керівник Укравтодору Олександр Кубраков і його колишній радник Юрій Голик пролобіювали [7] нову тендерну документацію, завдяки якій до найбільших дорожніх тендерів здебільшого допускаються члени НАДУ.

Лише протягом 2020-2021 років фірма «Автомагістраль-Південь» отримала державних замовлень на 44,3 млрд грн, з яких 1,7 млрд грн – у Львівській області. Зокрема компанія підписала [8] 402-мільйонний договір на ремонт 22,8 км дороги від міста Великі Мости до Жовкви.

На поточних торгах єдиним конкурентом фірми «Автомагістраль-Південь» було ТОВ «РБП Транс-Мост». Під час аукціону учасники знизили свої пропозиції на 116 тис. грн та 250 тис. грн відповідно. Ціна компанії «Автомагістраль-Південь» була на 66,5 тис. грн дешевшою.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.

 


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/04/21/v-malomu-karpatskomu-koli-vidremontuyut-dva-mosty-za-22-mln-grn/

URLs in this post:

[1] спрямує: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-03-10-011206-b

[2] проєкту: https://www.facebook.com/watch/?v=450491296113944

[3] передбачає: https://galinfo.com.ua/news/male_karpatske_kolo_vklyuchyly_v_programu_velyke_budivnytstvo_359681.html

[4] потрібно: https://loda.gov.ua/news?id=58035

[5] зазначають: https://nashigroshi.org/2021/04/01/politsiia-za-pivtora-roky-ne-zmohla-dovesty-shcho-mist-rozvalyvsia-pid-kolesamy-vantazhivky-avtomahistrali-pivden/

[6] входять: https://nadu.com.ua/ru/about/

[7] пролобіювали: https://nashigroshi.org/2020/06/22/dorozhniy-kartel-peretvoriuiet-sia-na-monopoliiu-avtomahistrali-pivden-u-firmy-vzhe-36-rynku/

[8] підписала: https://ngl.media/2020/10/27/avtomagistral-pivden-zakataye-shhe-400-mln-grn-u-23-kilometry-mizh-zhovkvoyu-ta-velykymy-mostamy/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.