Озеленення центру Львова коштуватиме понад 7 млн грн

20 Квітня 2021

Фото ілюстративне. Фото клумби на площі Ринок, 2020 рік, джерело: ЛМР

Районні адміністрації Львова продовжують укладати угоди на озеленення території міста. Станом на початок квітня на ці послуги розділили більше 20 млн грн.

Залізничний, Шевченківський, Франківський та Сихівський обрали підрядників ще на початку березня. Галицька районна адміністрація підписала угоди вартістю понад 7 млн грн за 7-ма лотами на початку квітня. Крім того, сьогодні відбудеться аукціон на закупівлю саджанців.

Дерева та газони

Переможцем у двох лотах став колишній працівник ЛКП «Зелений Львів» підприємець Володимир Чишинський. За 1,9 млн грн він обрізатиме, поливатиме й підживлюватиме добривами дерева у центрі Львова, в тому числі корчуватиме пеньки. А за 290 тис. грн – засіватиме газони Галицького району.

Володимир Чишинський працював головним інженером ЛКП «Зелений Львів» до 2020 року. Після звільнення з ЛКП «Зелений Львів» він заснував ТОВ «Грін Львів», яке спеціалізується на ландшафтних послугах. А як підприємець Чишинський зареєстрований 2015 року. Протягом останніх двох років він отримав замовлень на 8,2 млн грн, враховуючи поточну угоду, а також цьогорічний договір на озеленення з адміністрацією Залізничного району на 1,4 млн грн.

А от коситиме газони в середмісті маріупольський підприємець Сурен Оганджанян. Угоду на 818 тис. грн з ним підписали 7 квітня. Це перше замовлення, яке підприємець отримав у Львові. Всі інші договори підписував в Донецькій області, переважно – в Маріуполі, дві угоди в Києві, ще одну – в Дніпрі.

Як підприємець він зареєстрований з травня 2009 року. З даними проєкту Clarity, держзамовлення Сурен Оганджанян почав отримувати тільки в 2019 році. За цей час з ним підписали 39 договорів на 4,32 млн грн. Найбільші замовлення підприємець отримав від Головного управління поліції в Донецькій області.

Доглядатиме за деревами у важкодоступних місцях центру підприємець Роман Булка. Ціна послуг – 755 тис. грн. За даними проєкту Clarity, з 2016 року він отримав 90 держзамовлень на суму 8,51 млн грн. Найбільше угод підрядник підписав саме з Галицькою районною адміністрацією. Йому спрямували майже 2 млн грн на озеленення та прибирання льоду.

Квітники

Ще у двох лотах перемогу отримала компанія «Плантпол-Україна». За 2 млн грн вона висаджуватиме та доглядатиме за рослинами у центрі Львова. Йдеться про підвісні квітники, композиції та рослини у вазах.

Окремим лотом у цього ж підрядника замовили послуги з наповнення та утримання клумби поблизу статуї Матері Божої на проспекті Свободи. Цьогоріч роботи там коштуватимуть 192 тис. грн.

З Галицькою районною адміністрацією Планпол-Україна також співпрацює не вперше. З 2017 року вони уклали 8 угод на 7,8 млн грн, враховуючи поточне замовлення.

Компанія зареєстрована в листопаді 2003 року. З 2016 року Планпол-Україна отримали 209 договорів на суму 45,03 млн грн. Найбільше угод уклали з Сихівською районною адміністрацією.

У лоті на декоративне оздоблення газонів перемогла компанія «Гарденія ЛВ». З нею адміністрація підписала договір на 1,2 млн грн. Так найдорожче місту обійдеться газон на центральній алеї проспекту Свободи (від оперного театру до пам’ятника Шевченку) – 620 тис. грн; клумба на острівцях між оперним театром та театром Заньковецької – 142 тис. грн, окремо на схил біля театру Заньковецької витратять ще 101 тис. грн.

З Галицькою районною адміністрацією «Гарденія ЛВ» співпрацює з 2018 року. За цей період вони уклали 6 угод на 2,5 млн грн.

Цього року «Гарденія ЛВ» отримала ще одне замовлення на озеленення від Шевченківської адміністрації на 1,2 млн грн. Згідно з угодою, компанія облаштує 42 сотки квітників, 17 соток газону, висадить 350 дерев. Від цього замовника підприємство отримало найбільше підрядів. Це 5,1 млн грн разом з поточною угодою.

207 нових дерев для центру

2 квітня Галицька районна адміністрація оголосила відкриті торги на закупівлю саджанців дерев та кущів. Аукціон за чим тендером відбудеться сьогодні, 20 квітня.  Замовник планує придбати 207 дерев, найбільше – кленів, дубів та акацій, 75 кущів пухироплідника, жасмину та барбарису. Очікувана вартість закупівлі – 1,4 млн грн.