- NGL.media - https://ngl.media -

Компанія-субпідрядник дорожних змовників ремонтуватиме дороги Львівщини за 170 млн грн

20.04.2021 @ 08:30 в Львів,Новини

Департамент дорожнього господарства Львівської облдержадміністрації підписав договір із ТОВ «Шляховик-Т» на послуги з експлуатаційного утримання доріг місцевого значення поблизу Бродів та Радехова за 171,3 млн грн.

Загальна протяжність доріг, які ремонтуватиме підприємство 626,6 км. Контракт укладено до кінця 2022 року. Очікувана вартість закупівлі становила 246 млн грн, отож, економія на тендері становить 31,5%.

Участь у торгах планували взяти ще дві компанії: ПП «Рома» і ТОВ «БК Віаком». Останню компанію не допустили до аукціону оскільки вона не усунула невідповідності у тендерній документації.

ПП «Рома» торгувалось з ТОВ «Шляховик-Т», однак пропозиція переможця була на 731 тис. грн дешевшою.

Про співпрацю з тендерними змовниками

«Шляховик-Т» активно співпрацює з двома компаніями, які відзначались фіктивною конкуренцією на торгах: ТДВ «ШРБУ №88» та МПП «Нара». У обох компаній «Шляховик-Т» орендує техніку, а також отримує субпідряди від МПП «Нара».

У червні 2020 року Львівське відділення АМКУ оштрафувало [1] МПП «Нара» і ТДВ «ШРБУ №88» за антиконкурентні дії на чотирьох торгах з ремонту доріг у Львівській області. На підприємства наклали штраф у 544 тис. грн. В той час засновниками цих фірм було подружжя Руберт Грігорян (МПП «Нара») та Нара Аветісян («ШРБУ-88»).

Як писали «Наші гроші. Львів», у січні 2021 року МПП «Нара» оскаржило [2] це рішення через суд і домоглось скасування рішення АМКУ. Попри численні факти, на переконання суду, висновки комітету мають переважно ймовірнісний характер.

«Усі наведені аргументи стосуються потенційної можливості вчинення таких дій вказаними суб`єктами господарювання, що не може слугувати підставою для притягнення їх до відповідальності», — було зазначено у рішенні суду.

Про підрядника

ТОВ «Шляховик-Т» зареєстровано у місті Теребовля, Тернопільської області. Компанію зареєстрували у лютому 2019 року. Спершу її власником був Мнацаканян Сірак, однак рівно рік тому вона перейшла у власність Олегу Вітковському і Миколі Карпцю.

За даними YouControl, з початку 2020 року компанія отримала держзамовлень на 1,62 млрд грн.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/04/20/kompaniya-subpidryadnyk-dorozhnyh-zmovnykiv-remontuvatyme-dorogy-lvivshhyny-za-170-mln-grn/

URLs in this post:

[1] оштрафувало: https://ngl.media/2020/06/26/dvi-dorozhni-kompaniyi-pokaraly-za-zmovy-shtrafom-na-544-tys-grn/

[2] оскаржило: https://ngl.media/2021/01/26/sud-ne-pobachyv-zmovy-mizh-firmamy-cholovika-i-druzhyny-na-dorozhnih-tenderah/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.