Депутат Львівської міськради став співвласником палацу спорту на Мельника

19 Квітня 2021

Олексій Різник, фото з сайту Четверта студія

Депутат Львівської міськради від «Європейської солідарності» Олексій Різник увійшов до числа засновників ТОВ «Палац спорту «Україна», яке здійснює масштабну реконструкцію старого палацу ігрових видів спорту на вулиці Мельника, 18 у Львові.

Двадцять компаній, які належать Олексію Різнику і які мають назви від ТОВ «СОМ 1» до ТОВ «СОМ 20», внесли до статутного капіталу «Палац спорту «Україна» понад 122 млн грн. Зміни сталися напередодні нового 2021 року, однак «Наші гроші. Львів» випадково дізналися про це лише зараз.

Ще майже 71% статутного капіталу товариства володіє Олександр Свіщов та його компанія «Спортивно-оздоровчий центр Україна-Китай».

ТОВ «Палац спорту «Україна», згідно з даними YouControl, володіє нерухомістю на вул. Мельника, 18, а землю під комплексом площею понад гектар орендує в міста. На цю ж компанію записано два чорних Lexus LX 570 2018 року випуску.

Три роки тому виконавчий комітет Львівської міськради затвердив «Палац спорту «Україна» містобудівні умови та обмеження на реконструкцію існуючого палацу спорту із граничною висотою в 18,1 м та відсотком забудови 74%. У 2019 році висоту підняли до 22,48 м і відсоток забудови до 75,75%.

Передбачається, що після реконструкції тут буде шість тенісних кортів, футбольний центр, 25-метровий басейн та івент-хол, де проводитимуть конференції та спортивні змагання.

Новий палац спорту називатиметься «Leoland», компанія володіє відповідними торговими знаками, і позиціонує його як спортивно-розважальний. Вже існує однойменний сайт та сторінки в соцмережах.

Зображення із сайту комплексу

Про Олексія Різника

35 років, за освітою юрист. Тривалий час був відомий лише як юрист депутата Львівської облради від «Європейської солідарності» Григорія Козловського. Минулоріч став депутатом Львівської міськради, представляє в судах інтереси бізнесу Григорія Козловського і є його бізнес-партнером. За розміром доходів є найбагатшим депутатом міськради.

Про палац спорту

Будівництво спорткомплексу розпочалося з побудови чотирьох ґрунтових тенісних кортів у 1925-1927 роках. У 1985 році на місці адмінбудинку почали будувати палац спорту «Спартак» (потім «Україна»), і завершили роботи в 1986 році. До комплексу входила споруда основного спортивного залу на два тенісні корти з трибунами та чотири відкриті тенісні корти. Засновником ТОВ «Палац спорту «Україна» було спортивне товариство профспілок «Україна», потім Об’єднання профспілок Львівщини.

У 2015 році поліція розслідувала справу щодо обставин вибуття комплексу із їхньої власності, на палац спорту навіть накладали арешт. Втім з того року жодних нових ухвал в досудовому розслідуванні оприлюднено не було.

Міськрада підтримала будівництво ЖК депутата Різника на Липовій Алеї