- NGL.media - https://ngl.media -

Понад 800 тисяч штрафу від АМКУ отримали «розпильщики» торгів Львівського кіноцентру

15.04.2021 @ 08:30 в Наслідки,Новини

Західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету оштрафувало [1] підприємців Івана Козакевича та Миколу Статкевського за імітацію конкуренції на торгах на закупівлю обладнання від комунальних підприємств у Львові, Києві та Дніпрі. Кожен з підприємців повинен заплатити по 408 тис. грн штрафу, також їм заборонено брати участь у відкритих закупівлях протягом трьох років.

Загалом йдеться про «розпил» шести тендерів, зокрема закупівлі на постачання звукового обладнання для ЛКП «Львівський кіноцентр». Як з’ясували [2] «Наші гроші. Львів», обидва учасники використовували однаковий номер телефону та мали спільних працівників. При цьому їхній контактний також був номером одеського інтернет-магазину музичного обладнання «Realmusic.ua». Цей магазин представляв приватний підприємець Анатолій Шелковенко, який і пов’язував конкурентів. Саме в нього, згідно з тендерними документами, в листопаді 2019 року головним інженером працював Микола Статкевський. А Іван Козакевич вказував спільну з Шелковенком адресу для листування.

На 400-тисячних торгах від ЛКП «Львівський кіноцентр» Івана Козакевича відхилили через невідповідність тендерній документації. Підприємець не завантажив низки потрібних документів, лише загальні – паспорт, виписки з реєстрів та довідку про згоду на обробку даних.

Така поведінка була типовою для Івана Козакевича під час його конкуренції з Миколою Статкевським. За даними проєкту Clarity, вони зустрічалися на торгах 11 разів протягом 2019-2020 років, і в основному Козакевич виступав технічним учасником. Він завантажував лише декілька довідок, хоча на інші торги подавав більше документів та навіть перемагав. Згідно з даними проєкту Clarity, протягом 2016-2020 років він підписав договорів на 7,26 млн грн, здебільшого на постачання звукового обладнання.

Після публікації «НГ. Львів» про змову цих учасників на торгах в березні 2020 року юристи проєкту «Тисни» (Bihus.info) надіслали відповідну скаргу в Антимонопольний комітет. Там також встановили, що підприємці користувалися однаковими ІР-адресами та електронними скриньками.

Микола Статкевський зареєстрований як підприємець в Одесі, а Іван Козакевич – в місті Боярка Києво-Святошинського району Києва. Як і його конкурент, Статкевський також протягом 2016-2020 років отримав державні замовлення на постачання звукового обладнання. За даними проєкту Clarity, протягом цього періоду він підписав відповідних договорів на 12,85 млн грн.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/04/15/ponad-800-tysyach-shtrafu-vid-amku-otrymaly-rozpylshhyky-torgiv-lvivskogo-kinotsentru/

URLs in this post:

[1] оштрафувало: http://www.amc.gov.ua/amku/doccatalog/document?id=89656&schema=lviv

[2] з’ясували: https://ngl.media/2020/03/12/dva-menedzhery-muzychnogo-magazynu-pozmagalysya-za-obladnannya-dlya-lvivskogo-kinotsentru/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.