- NGL.media - https://ngl.media -

Спійманого на хабарі любителя квадроциклів із басейнового управління відсторонили від посади

14.04.2021 @ 09:30 в Львів,Новини

Слідчий суддя Галицького районного суду обрав запобіжний захід і відсторонив від посади Віктора Матвіюка — начальнику одного із структурних підрозділів Басейнового управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну (БУВР), якого підозрюють в отриманні хабаря.

Джерело: ухвали суду, оприлюднені 5 [1] та 7 квітня [1].

Віктор Матвіюк є начальником Дублянської експлуатаційної дільниці. За версією слідства, він отримав 73 тис. грн хабаря. Суд призначив йому домашній арешт на 2 місяці (до 2 червня 2021 року) та усунув від посади на такий же термін.

Кошти Матвіюк нібито отримав за сприяння у наданні в оренду спецтехніки басейнового управління для проведення будівельних робіт. Слідчі встановили, що хабар він отримав 1 квітня разом із коштами за оплату послуг екскаватора. Разом із тим слідчі не називають особу, яка передала Матвіюку кошти, а також зазначають, що хабар він отримав «за попередньою змовою із невстановленою досудовим розслідуванням особою».

Володимир Матвіюк — вже другий службовець Басейнового управління, якого затримали на хабарі впродовж цього року. Раніше «Наші гроші. Львів» розповідали, що 4 січня правоохоронці затримали [2] Романа Новачка — заступника басейнового управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну за вимагання 20 тис. грн «відкату» у фірми після її перемоги на тендері.  Згідно з ухвалою суду, ще у жовтні минулого року Новачок зустрівся із заступником директора ТОВ «Науково-виробничий центр «Інженерна екологія» і запропонував взяти участь в закупівлях Басейнового управління та повідомив, що посприяє в укладенні угод. Новачку призначили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб з можливістю внесення застави.

Натомість Володимиру Матвіюку призначили домашній арешт, який передбачає заборону виходити з дому. Ще підозрюваний здав свій закордонний паспорт, має приходити до прокурора, слідчого та суду на першу вимогу та уникати спілкування з свідками — працівниками Дублянської експлуатаційної дільниці БУВР.

Про підозрюваного

Згідно з декларацією [3] за 2020 рік, минулоріч Віктор Матвіюк отримав 145 тис. грн зарплати та 86 тис. грн доходу від надання майна в оренду. Ще 31 тис. грн заробила його дружина Галина Матвіюк.

Водночас подружжю Матвіюків належить велика кількість рухомого та нерухомого майна. Наприклад, три квартири та нежитлове приміщення у Львові, дачні будинки у Солонці та Східниці, три земельні ділянки у Солонці та Давидові.

Серед майна також гаражі загальною площею близько 375 м2 , 4 вантажних автомобілі та 2 легкових: Ford Edge 2017 року та Honda CRV 2018 року. Хонду за даними декларації, Галина Матвіюк придбала за 787 тис. грн, а вартість Ford Edge не вказана. Зараз на ринку такий різні комплектації Ford Edge продають [4] орієнтовно по $20-25 тис.

Ще у Віктора Матвіюка є квадроцикл CFMoto CForce 625, який коштує [5] 255 тис. грн та мотоцикл Kawasaki EX650 2019 року випуску.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/04/14/spijmanogo-na-habari-lyubytelya-kvadrotsykliv-iz-basejnovogo-upravlinnya-vidstoronyly-vid-posady/

URLs in this post:

[1] 5: https://reyestr.court.gov.ua/Review/95989760

[2] затримали: https://ngl.media/2021/01/21/za-vymaganni-habarya-u-lvivskoyi-firmy-areshtuvaly-vzhe-drugogo-sluzhbovtsya-za-dva-dni-pospil/

[3] декларацією: https://public.nazk.gov.ua/documents/bfa9f551-6696-4016-ab8e-93cde271a2bb

[4] продають: https://auto.ria.com/uk/car/ford/edge/year/2017/

[5] коштує: https://am.ua/uk/kvadrocikl-cfmoto-cforce-625-touring-eps-cf600au-3l-oranzhevyy/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.