- NGL.media - https://ngl.media -

Фірма депутата міськради Бербеки освоїть ще 5 млн грн на прибиранні податкової

13.04.2021 @ 08:30 в Львів,Новини

Головне управління ДПС у Львівській області підписало договір [1] із ТОВ «Експлуатаційна служба Нова оселя фасілітіс» на послуги з прибирання приміщень за 4,92 млн грн. Співвласником компанії є депутат від Львівської міської ради Назар Бербека, а сама фірма відома імітацією конкуренції на торгах.

Згідно з контрактом, податківці замовили послуги з прибирання офісу головного управління податкової та 23 філій податкової інспекції, розташованих у колишніх райцентрах. Послуги надаватимуть до кінця 2021 року. Вартість утримання в належному стані приміщень ДПС та їх прибудинкової території коливається в залежності від місяця: найдешевше у вересні 510 тис. грн, найвища ціна у грудні — 600 тис. грн.

Конкурентом на торгах виступила лише одна компанія — київське ТОВ «ПММ-Сервіс». Остаточна пропозиція переможця була на 16 тис. грн дешевшою, а в результаті торгів, економія на тендері склала 1,5%.

Легкі перемоги депутата

Компанії ТОВ «Експлуатаційна служба Нова оселя» і ТОВ «Експлуатаційна служба Нова оселя фасілітіс» належать депутату ЛМР від ЄС Назарові Бербеці та забудовнику Тарасові Дідику. Протягом останніх двох років обидві фірми стали улюбленими підрядниками львівських податківців – вони отримали від них підрядів на понад 8 млн грн.

Для цього податкова навіть раптово перестала дотримуватися режиму секретності, оскільки раніше право виконувати такі роботи було лише в спеціального держпідприємства.

З отриманих восьми мільйонів замовлень, 7,5 млн грн Бербека з Дідиком отримали під час торгів, де вони «змагались» із власним працівником Ігорем Каленським. Останній подавався на торги як приватний підприємець, але поводився як технічним учасник, до прикладу, не подавав всіх необхідних документів.

Детальніше про сумнівну конкуренцію «Наші гроші. Львів» писали у статті [2] «Зачистка податкової»

Про постачальника

ТОВ «Експлуатаційна служба Нова оселя фасілітіс» зареєстрована у Львові. З початку 2020 року фірма підписала 7 договорів на 6,3 млн грн. Усі із них від управління ДПС та структурних підрозділів Львівської міської ради.

У власників фірми Назарія Бербеки і Тараса Дідика також є будівельний бізнес. Вони є співвласниками ТОВ «Львівська інвестиційна компанія. Тарас Дідик також є власником ТОВ «Бізнес-Вектор ДК»,  якому належить торгова марка «Нова оселя». Будівництво під цим брендом веде і «Львівська інвестиційна компанія».

Один із останніх проєктів забудовників — будівництво ЖК «Safe town», на Кульпарківській 96. Будівництво ведеться на території, де не передбачене [3] житло.

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/04/13/firma-deputata-miskrady-berbeky-osvoyit-shhe-5-mln-grn-na-prybyranni-podatkovoyi/

URLs in this post:

[1] договір: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-02-10-013566-a

[2] статті: https://ngl.media/2021/03/02/zachystka-podatkovoyi/

[3] передбачене: https://ngl.media/2021/03/05/vykonkom-poobitsyav-shkolu-v-inshij-cherzi-budivnytstva-zhytlovogo-kompleksu-safe-town/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.