- NGL.media - https://ngl.media -

Зупинки громадського транспорту в Івано-Франківську прибиратиме фірма тендерного махінатора

09.04.2021 @ 10:00 в І-Франк,Новини

До кінця року порядок на зупинках громадського транспорту на території Франківської міської територіальної громади буде забезпечувати ТОВ «Євроекосіті» за 844 тис. грн. Відповідну угоду [1] з підприємством уклало управління транспорту та зв’язку Івано-Франківської міської ради.

Йдеться про утримання 102 громадських зупинок, більшість з яких розташовані на вул. Євгена Коновальця, вул. Івана Мазепи, вул. Юності, вул. Медичній та вул. Набережна імені Василя Стефаника в Івано-Франківську.

В обов’язки підрядника входить кожного ранку прибирати урни та вивозити сміття із зупинок, підмітати їх, знімати несанкціоновану рекламу, а в зимовий період розчищати сніг та посипати зупинки піском або сіллю. Окрім того, компанія повинна мити інформаційні таблички, тумби та електронні табло не менше одного разу на тиждень. На вимогу управління транспорту та зв’язку підрядник надсилатиме фотозвіт виконаних робіт та виявлених поломок.

Єдиним конкурентом на поточних торгах компанії «Євроекосіті» було львівське ПП «Клінінг-Про». Під час аукціону учасники знижували свої пропозиції, однак ціна переможця все одно була загалом дешевшою на 29,6 тис. грн.

Як аналогічний досвід виконаних робіт компанія «Євроекосіті» подала 49-тисячний договір з ПП «Ярко-ІФ» на прибирання паркувальних майданчиків в Івано-Франківську. Засновником цього підприємства є новопризначений голова [2] Івано-Франківської районної державної адміністрації Олександр Ярощук.

Про компанію

Івано-Франківська компанія «Євроекосіті» належить місцевому жителю Святославові Андрусяку. В лютому 2020 року Івано-Франківське територіальне відділення Антимонопольного комітету оштрафувало його за змову та торгах. «Наші гроші. Львів» виявили, що він разом з підприємцем Валерієм Мисюком імітували [3] конкуренцію на торгах з прибирання від департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міськради.

Обидва конкуренти подали на торги аналогічні довідки з однаковими помилками, які замовник вимагав у довільній формі, наприклад довідку про відсутність підстав для відмови. Свої документи підприємці завантажили з різницею у 9 хвилин.

Хоча засновником фірми «Євроекосіті» є Святослав Андрусяк, очолює підприємство Світлана Степанченко. Їй також належить частина ТОВ «Житлокомсервіс», яке спеціалізується на збиранні безпечних відходів. Одним зі засновників цієї фірми є начальник [4] відділу державних закупівель департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики Івано-Франківської міської ради Богдан Хоминець.

Улюблений підрядник міськради

Свою фірму «Євроекосіті» Святослав Андрусяк зареєстрував у січні 2020 року. За даними проєкту Clarity, з того часу компанія встигла отримати державних замовлень на 2,14 млн грн, усі – від Івано-Франківської міської ради. Зокрема договорів на 1,85 млн грн «Євроекосіті» підписала з управлінням транспорту та зв’язку, а підрядів на 287 тис. грн отримала від департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики. В основному це дрібні угоди на прибирання, встановлення лежачих поліцейських, заміну дорожніх знаків та озеленення.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.

 


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/04/09/zupynky-gromadskogo-transportu-v-ivano-frankivsku-prybyratyme-firma-tendernogo-mahinatora/

URLs in this post:

[1] угоду: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-03-01-006985-a?lot_id=f513cd0a03d44fdb8b78ecf4d8ded8f3#lots

[2] голова: https://suspilne.media/110993-prezident-zelenskij-priznaciv-golovu-ivano-frankivskoi-rda/

[3] імітували: https://ngl.media/2018/11/16/dva-pidpryjemtsi-z-odnakovymy-dovidkamy-pozmahalysya-za-majzhe-200-tys-hrn-na-prybyrannya-frankivska/

[4] начальник: https://public.nazk.gov.ua/documents/3ceca6fb-55b0-4a80-9bba-e002aea8d8e7

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.