Облрада передумала віддавати ЄС 100 квадратів на Винниченка

30 Березня 2021

Будинок Винниченка 14-16. Фото: Центр міської історії

Управління майном спільної власності Львівської облради 29 березня скасувало аукціон на оренду приміщення для розміщення політичної партії на вул. Винниченка, який мав відбутися на Prozorro. Sale 31 березня. Стартова ціна оренди становила лише 605 грн за всю площу.

Офіційною причиною скасування є лист комунального підприємства Львівської обласної ради «Технічний нагляд» про використання цих нежитлових приміщень для власних потреб.

Нагадаємо, на аукціоні облрада хотіла визначити орендаря на 5 років для 115,6 кв. метрів на першому поверсі будівлі на вул. Володимира Винниченка, 14-16. Причому, в оренду його віддавали лише для «розміщення політичної партії». А стартова ціна оренди становила 605 грн за всю площу. Аукціон планували провести за методом підвищення ціни, розмір мінімального кроку становив би 6 грн.

Згідно з наказом управління майна спільної власності, на підставі якого приміщення виставляли на аукціон, було звернення лише однієї політичної партії – львівської територіальної організації «Європейської солідарності». Зі своїм запитом вони звернулися до облради 4 березня цього року.

Водночас начальник управління майном спільної власності Львівської облради Сергій Івах пояснював  «Наші гроші. Львів», що крім ЄС звертались також «Сила і честь». А також він чув, що приміщення хоче орендувати партія «Голос».

Про приміщення

Будинок на вул. Винниченка, 14-16 є пам’яткою культурної спадщини та межує з Львівською обласною радою та облдержадміністрацією. Балансоутримувачем виставлених на аукціон приміщень є управління майном спільної власності Львівської облради.

Стан приміщення, яке планували передати в оренду

Ці приміщення наразі без ремонту, тут є водо- та теплопостачання, а також підключена електрика. Сам ж очільник управління майном спільної власності Сергій Івах оцінює їх як «в дуже жахливому стані».