Колишній поліцейський ремонтуватиме дорогу Львівщини за 167 млн грн

30 Березня 2021

Фото умовне. Джерело: ЛОДА

Департамент дорожнього господарства Львівської обласної державної адміністрації підписав договір із ПП «Мегапромбудімпекс» на капітальний ремонт дороги вартістю 167,3 млн грн.

Компанія-підрядник проведе капітальний ремонт 12,1 кілометра дороги місцевого значення Ясениця – Новий Кропивник, що розташована у Дрогобицькому та Турківському районах. Таким чином, середня вартість реконструкції одного кілометра автошляху складе 13,8 млн грн.

Раніше ЛОДА повідомляла, що у 2018 році дорогу розмило під час сильних дощів. У 2020 році тут проводили роботи з берегоукріплення, а їхня ціна склала понад мільйон гривень. Реконструкція цієї дороги була запланована департаментом дорожнього господарства у 2021 році за кошти державного дорожнього фонду.

Конкурентом «Мегапромбудімпекса» була лише одна фірма — ТОВ «Будреммеханізація». Однак її остаточна пропозиція була на 841 тис. грн дорожчою. Очікувана вартість закупівлі була 170 млн грн, отже, на тендері зекономили 1,5%.

Завершать ремонт у 2022 році, а за договірною ціною, компанія отримає 2,57 млн грн прибутку.

Про підрядника

ПП «Мегапромбудімпекс» зареєстровано у Львові, а його власником є Олег Білас. Раніше Олег Білас працював старшим оперуповноваженим карного розшуку в аеропорту Залізничного райвідділу міліції.

Окрім того, Олег Білас є власником ще двох фірм– ПП «Біолбуд» і фірми із схожою назвою «Мегабудімпекс». Раніше усі компанії Біласа переважно займались ремонтами зупинок громадського транспорту та дворів.

Цікаво, що фірми його дружини Юлії Мальцевої та сестри Наталії Білас імітували конкуренцію на тендерах. Їхні підприємства «Плис» та «Плас» у жовтні 2016 року  оштрафував Антимонопольний комітет за узгоджені дії на торгах і заборонив брати участь у відкритих торгах протягом трьох років. Згодом обидві фірми змінили місце реєстрації та власників.

Сам Олег Білас цей інцидент пояснював «поганим законодавством», яке не дозволяє завершити процедуру відкритих торгів, якщо на неї подався один учасник.

З початку 2020 року ПП «Мегапромбудімпекс» отримало 48 держзамовлень на 311 млн грн.

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.